Sari la conținut

Cum să eliminați grăsimea din ficat în mod natural?

Ficatul este cel mai mare organ din organism care ajută la digerarea alimentelor, stocarea energiei și eliminarea toxinelor, iar boala ficatului gras este o afecțiune în care grăsimea se acumulează în ficat, potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Cu toate acestea, potrivit Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării, experții nu știu exact de ce unele persoane acumulează grăsime în ficat, în timp ce altele nu, dar există întotdeauna o legătură între persoanele care sunt:

  • Supraponderale sau obeze.
  • Rezistență la insulină, în care celulele nu absorb zahărul ca răspuns la hormonul insulină.
  • Nivelul ridicat de zahăr din sânge (hiperglicemie), care indică prediabet sau diabet de tip 2.
  • Niveluri ridicate de grăsimi, în special trigliceride, în sânge.

„Aceste probleme de sănătate combinate par să favorizeze depunerea de grăsimi în ficat. Pentru unele persoane, acest exces de grăsime acționează ca o toxină pentru celulele hepatice, provocând inflamația ficatului și steatohepatita non-alcoolică, care poate duce la acumularea de țesut cicatricial în ficat”, a explicat organizația non-profit.

Cu toate acestea, este esențial de reținut faptul că, deoarece de multe ori nu există simptome, nu este ușor de diagnosticat boala ficatului gras, dar dacă în urma analizelor medicale medicul depistează această afecțiune, este important să existe schimbări în obiceiurile zilnice pentru a elimina grăsimea din ficat într-un mod natural.

De altfel, biblioteca a precizat că, pentru boala ficatului gras non-alcoolic, medicii recomandă să se slăbească, deoarece pierderea în greutate poate reduce grăsimea, inflamația și fibroza din ficat.

Așadar, pentru a slăbi, este esențial să înțelegeți că trebuie să consumați mai puține calorii și să creșteți activitatea fizică.

semne ficat gras
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cum să eliminați grăsimea din ficat în mod natural?

Mai mult, în ceea ce privește dieta, a recomandat organizația non-profit:

  • Mâncați zilnic cel puțin patru porții de legume și trei porții de fructe.
  • Alegeți produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne slabă și păsări de curte slabă în cantități limitate.
  • Înlocuiți cerealele rafinate cu cereale integrale.
  • Adăugați o lingură de semințe (de in, chia și susan) în sucuri, salate, cereale pentru micul dejun sau iaurturi.
  • Mâncați o mână de nuci ca gustare, cum ar fi alunele, migdalele, nucile, fisticul sau alunele.
  • Mâncați o salată crudă înainte de prânz și cină.
  • Evitați alimentele prăjite sau alimentele bogate în grăsimi saturate sau trans, cum ar fi ketchupul, maioneza, margarina, untul, nuggets, pizza congelată și înghețată, precum și mâncarea de tip fast-food.

În ceea ce privește exercițiile fizice, cardio, cunoscut și sub numele de exerciții aerobice, este cel mai frecvent pus în aplicare atunci când se dorește arderea caloriilor și reducerea greutății corporale, conchide sursa.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel