Sari la conținut

Cum să evităm accidentările. Recomandări pentru pasionații de sporturi de iarnă

Cum să evităm accidentările. Recomandări pentru pasionații de sporturi de iarnă care în această perioadă se bucură de petrecerea timpului liber la munte sunt oferite de jandarmii din zona județului Vâlcea.

Domeniile schiabile sunt pline în această perioadă

În țara noastră există peste 40 de domenii schiabile pentru pasionații de sporturi de iarnă; majoritatea sunt pline în această perioadă. Pentru evitarea unor accidente, jandarmii vin cu câteva recomandări.

Astfel, mii de oameni sunt așteptați în aceste zile să se bucure de sporturile de iarnă pe domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului. Pentru ca momentele petrecute în zona să nu se transforme în clipe neplăcute, jandarmii vâlceni au o serie de recomandări.

Locotenent-colonelul Cosmin Iordache, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, a făcut câteva precizări la Radio România Actualității, pentru iubitorii sporturilor de iarnă și a celorlalți turiști aflați într-o binecuvântată vacanță:

”În primul și în primul rând am dori ca turiștii să se informeze foarte bine înainte de a pleca pe itinerariile propuse a fi vizitate, în legătură cu gradul de dificultate al acestora, cu starea vremii, condițiile climatice locale, cu starea de funcționare a mijloacelor de transport pe cablu, să țină cont întotdeauna de aspectele care țin de echiparea adecvată în zona montană, să încerce să se echipeze numai cu echipament adecvat zonei montane, să aleagă dacă vor opta pentru trasee montane, să nu plece niciodată singuri pe traseu, să se intereseze de starea traseului pe care vor să îl facă, să țină cont de pregătirea fizică a membrilor care compun grupul care pleacă pe traseu, să folosească numai traseele marcate și să nu se aventureze pe trasee nemarcate”

Totodată, oamenii legii transmit turiștilor să apeleze la jandarmii montani prezenți în zona pârtiilor de schi în cazul în acre se află într-o situație în care au nevoie de ajutor, o situație neobișnuită care poate duce chiar la un eveniment fatal.

Cosmin Iordache: ”Noi ne dorim să îi ajutăm, și nu numai noi, pot apela cu încredere numărul de urgență 112, vom veni în sprijinul lor atât noi, cât și colegii noștri cu care noi cooperăm în zona montană, colegii de la Salvamont.”

Domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului are în acest moment aproximativ șapte kilometri de pârtie care îi așteaptă pe turiști iubitori de sporturi de iarnă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel