miercuri, februarie 8, 2023

Reducerea atât a mahmurelii, cât și a probabilității de a avea una a doua zi este crucială pentru a te bucura de perioada festivă fără dureri de cap. De la băuturile pe care le alegeți până la momentul consumului de alcool, există mulți factori de care trebuie să fiți conștienți pentru a vă ajuta să vă vindecați rapid mahmureala sau chiar să o evitați complet.

A servo câteva băuturi de Crăciun și de Anul Nou este, pentru unii oameni, o parte a tradiției festive la fel de mult precum cadourile, decorațiunile și colindele. Deci, dacă te trezești cu o mahmureală în ziua de Anul Nou, nu ești singur.

Te-ar mai interesa: Lipsa acută de medicamente în farmacii. Care ar fi...

Simptomele mahmurelii pot varia de la ușoare la severe și sunt adesea însoțite de o durere de cap puternică. Dr Sarah Brewer, director medical Healthspan, a vorbit în exclusivitate cu Express.co.uk pentru a oferi sfaturi de top pentru a evita mahmureala de temut.

Modul în care corpul dumneavoastră gestionează alcoolul este în mare măsură un produs genetic, inclusiv cine este mai susceptibil la simptomele debilitante.

Conform unei analize din 2008, aproximativ un sfert din populație nu suferă deloc de mahmureală.

Alte grupuri, în special persoanele din Asia de Est, au o variantă genetică care le îngreunează metabolizarea acetaldehidei, astfel încât mahmureala lor este mult mai gravă.

Te-ar mai interesa: Ce să NU faci in caz de cutremur. Dr. Ciuhodaru: E...

Chiar dacă genele îți permit să bei până îți bagi prietenii sub masă, cei mai mulți dintre noi suntem predispuși la mahmureală a doua zi, care de multe ori se simt mai rău pe măsură ce îmbătrânim.

Sfaturile de top ale Dr. Brewer pentru a vă ajuta să vă reduceți mahmureala în ziua următoare includ:

Bea multa apa

Alternează băuturile alcoolice și nealcoolice și bea în funcție de statura ta. Cineva care cântărește 50 kg poate suporta doar jumătate din atâta alcool decât cineva care cântărește 100 kg, așa că nici măcar nu încercați să țineți pasul cu băutorii mai puternici.

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

Fă-ți provizii pentru mahmureală. Anghinarea și ciulinul de lapte sunt bune pentru ficat și, de asemenea, scad colesterolul. Există destul de multe remedii naturale promovate ca ajutând cu mahmureala, dar una de încercat este extractul de anghinare. Aceste suplimente stimulează producția de bilă și pot ajuta la ameliorarea balonării și a altor simptome de indigestie asociate cu consumul de alcool.

Te-ar mai interesa: Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. Are ...

Luați vitamina C și o doză mare de complex de vitamine B care sunt necesare pentru metabolizarea alcoolului.

Nu începe să bei pe stomacul gol

Cu toții am experimentat asta și nu este niciodată o idee bună. Băutul pe stomacul gol determină o creștere mai rapidă a alcoolemiei, ceea ce înseamnă că vei simți rapid efectele.

Încercați să mâncați ceva înainte de a ajunge la bar, chiar dacă este un sandviș pe drumul spre pub.

Te-ar mai interesa: Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea d...

Alcoolul este, de asemenea, un stimulent al poftei de mâncare.

Întrebat care sunt cei mai grav delincvenți pentru băuturi care provoacă mahmureală, Dr. Brewer a spus: „Cercetările arată că băuturile de culoare închisă ar putea înrăutăți lucrurile mult.

Vinul roșu și băuturile spirtoase maro conțin un nivel ridicat de compuși numiți congeneri.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private