vineri, februarie 3, 2023

Colesterolul ridicat poate apărea din mai multe motive, dar dieta este adesea un factor important. Există un mic dejun pe care îl puteți face pentru a vă reduce riscul de a cadea victima „ucigașului tăcut”.

Colesterolul ridicat are un impact asupra adulților din întreaga lume, totuși, din cauza lipsei simptomelor clare, afecțiunea este uneori cunoscută drept „ucigaș tăcut”. Deși dieta nu este singurul motiv pentru care unii oameni dezvoltă colesterolul ridicat, poate fi un factor principal.

Te-ar mai interesa: Femeia care a aflat că are cancer datorită câinelu...

Potrivit NHS: „Colesterolul ridicat este atunci când aveți prea multă substanță grasă numită colesterol în sânge. Este cauzată în principal de consumul de alimente grase, lipsa exercițiilor fizice, supraponderalitatea, fumat și consumul de alcool.

Îți poți reduce colesterolul mâncând sănătos și făcând mai multă mișcare. Unii oameni trebuie să ia și medicamente.

Prea mult colesterol vă poate bloca vasele de sânge. Vă face mai probabil să aveți probleme cu inima sau un accident vascular cerebral”.

Efectuarea unor schimburi de alimente poate fi cheia pentru reducerea riscului de colesterol ridicat sau scăderea nivelului de colesterol.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea modei. A murit unul dintre ce...

Un astfel de schimb poate fi făcut pentru o băutură populară la micul dejun.

Indiferent dacă preferați lapte în ceai sau cafea, peste un bol de cereale sau pur și simplu vă bucurați de un pahar de lichid plin de calciu, anumite tipuri de lapte pot crește nivelul de colesterol.

Potrivit HealthLine: „Consumarea de produse lactate cu grăsimi întregi poate avea efectul nedorit asupra sănătății, și anume acela de a crește nivelul colesterolului LDL. Sunt bogate în grăsimi saturate și colesterol.”

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Ei recomandă reducerea consumului oricărui lapte integral pe care îl puteți consuma și înlocuirea cu opțiuni de lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi.

Cu toate acestea, laptele de migdale și soia sunt, de asemenea, salutați pentru că sunt o alternativă mai sănătoasă la laptele plin de grăsimi.

Cu aproximativ 80 de calorii și doar două grame de grăsime per porție, laptele simplu de soia este o alternativă bună pentru persoanele care doresc să-și scadă nivelul de colesterol.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 4-5 Februarie. Astrele nu sunt în...

Deoarece este pe bază de plante, laptele nu are colesterol și este, de asemenea, bun pentru vegani.

Laptele de migdale este o altă alternativă excelentă, fără grăsimi saturate.

Laptele de migdale scade colesterolul

Pentru cea mai sanatoasa varianta, oamenii ar trebui sa opteze pentru lapte de migdale neindulcit.

Laptele de migdale neîndulcit conține între 30 și 40 de calorii per porție de o cană.

La fel ca laptele de soia, deoarece este pe bază de plante, nu conține colesterol.

Te-ar mai interesa: MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te preg...

Cu toate acestea, este mult mai scăzut în proteine decât laptele de vacă și alte alternative de lapte.

Cum altfel îți poți reduce colesterolul?

Nivelurile de colesterol sunt deseori gestionate prin medicamente, dar pot fi reduse și în mod natural prin efectuarea unor modificări simple în dietă și stil de viață.

NHS recomandă reducerea consumului de alimente grase, în special de alimente care sunt bogate în grăsimi saturate.

Se adaugă: „Este recomandat să faci cel puțin 150 de minute (două ore și jumătate) de exerciții pe săptămână”.

Fumătorii sunt încurajați să renunțe la fumat, iar oamenii ar trebui să evite să bea mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private