Categories: Stil de viaţă

Cum să faci cea mai bună supă cu găluște pufoase. Este un deliciu

Supa cu găluște este delicioasă. Frumos este că se poate adapta, în funcție de preferințele fiecăruia. Poate fi chiar de post. Rețeta clasică este pe bază de supă clară de pui.

Pentru un deliciu suprem al papilelor gustative, vă recomandăm un pui de țară, care se va fierbe până carnea se va desprinde cu lejeritate de pe oase.

Cel mai bine este să fierbeți un pui întreg, gustul va fi incredibil. Pentru supă păstrați doar zeama consistentă, iar carnea o puteți folosi pentru un al doilea fel de mâncare, cum ar fi, de exemplu, un delicios ostropel cu sos de roșii sau, de ce nu, carnea se poate amesteca cu legume fierte, pentru o variantă mult mai lejeră a salatei boef. Pentru că da, în esență salata boef înseamnă carne de vită cu legume, însă se poate folosi orice tip de carne vă este pe plac.

Așadar, puiul se va fierbe alături de cunoscutele rădăcinoase: morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de păstrârnac, țelină, dar i două cepe întregi, pentru un gust incredibil.

După ce totul este fiert, strecurați zeama de pui pentru a fi clară și din legume opriți doar morcovul, pe care îl tocați mărunt și îl eliberați în zeama clară de pui. Pasul următor sunt găluștele.

Pentru a fi cât mai pufoase, aveți nevoie de 2 ouă, un praf de sare și 140 g gris. Ouăle se sparg și se bat ca pentru omletă, apoi se adaugă grisul treptat, amestecând cu grijă, pentru a evita cocoloașele, este foarte important să nu avem cocoloașe!

Sarea se pune la final, apoi se lasă compoziția la odihnit. În 10 minute, dintr-o compoziție moale, vom avea una mai vârtoasă. Grisul absoarbe umiditatea din ou și se va umfla.

Între timp, supa clocotește încet, la foc mic. Cu lingura umezită, modelăm găluștele și le adăugăm încet în zeama de pui. La fierbere, cantitatea crudă se va tripla în zeamă, așadar formați gălușcuțe micuțe înainte de a le introduce la fiert.

După ce sunt gata și găluștele, potrivim de sare zeama, aruncăm morcovii tocați și adăugăm mărar proaspăt tocat. Aroma și gustul vor fi foarte bune, opriți focul și serviți fierbinte, este un fel de mâncare sănătos și sățios, perfect pentru un prânz delicios în familie.

Recent Posts

ANM dă alerta: Un nou val de frig, VREMEA se răceşte din nou!

Meteorologii anunţă un nou val de frig, după câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare…

4 minute ago

Pensionarii care vor avea o creștere de până la 1.600 de lei după recalculare. Câți ani au lucrat?

Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și…

33 de minute ago

Legumele pe care trebuie să le consumi OBLIGATORIU la masa de Paște. Medic: „Detoxifică ficatul”

Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…

o oră ago

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

2 ore ago

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

2 ore ago

Un tip banal de activitate fizică scade riscul de deces prin infarct cu aproape 40%

Un nou studiu realizat de cercetătorii englezi a avut rezultate surprinzătoare privind scăderea substanţială a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic