Sari la conținut

Cum să faci față gripei de vară: Este eficient ca terapie principală

gripa
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro
Simptome gripa de vara

Cum să faci față gripei de vară. În plină vară, unul dintre cele mai comune motive pentru eșecul unei vacanțe planificate de mult este așa-numita gripă de vară.  Creșterea numărului de persoane infectate se datorează vremii calde, aglomerării turiștilor în locurile de vacanță, problemelor legate de depozitarea și prelucrarea produselor alimentare și nu în ultimul rând – poluarea apei mării și piscine din statiunile de vara.

Cele mai frecvente cauze ale gastroenteritei sunt: enterovirusurile, dintre care se cunosc peste o sută de specii. Vestea proastă este că măsurile de igienă reduc frecvența infecțiilor, dar nu afectează severitatea bolii. De asemenea, nu există un vaccin împotriva enterovirusurilor care să ne protejeze de a ne infecta și nici un tratament antiviral specific atunci când suntem deja infectați.

Simptomele gripei de vară

gripa
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Simptomele gripei de vară sunt: febră mare, stare generală de rău, greață, vărsături, diaree, oboseală.

Manifestarea acută a acestor simptome necesită în mod necesar consultarea unui medic pentru a evita deshidratarea organismului, care este deosebit de periculoasă în căldura verii.

Pe lângă tratamentul prescris de medic, există și un loc pentru homeopatie. Este eficient ca terapie principală sau complementară a unei boli severe – relatează organizatorii campaniei de informare „Despre Homeopatie”.

Face parte din proiectul internațional „Homeopatia mea – alegerea mea” (monhomeomonchoix.fr). Scopul său este de a educa și de a oferi informații de încredere despre homeopatie – în Bulgaria prin site-ul za-homeopatiata.bg, care publică fapte verificate despre homeopatia clinică și eficacitatea acesteia.

Eficacitatea tratamentului homeopatic

Eficacitatea tratamentului homeopatic pentru gastroenterite a fost dovedită printr-un studiu medical pe 321 de copii cu diaree acută cu vârsta cuprinsă între șase luni și 12 ani. Rezultatele acestui studiu prospectiv multicentric arată că terapia homeopată are un efect dovedit asupra cursului mai scurt și mai blând al bolii, precum și asupra recuperării mai rapide a copiilor.

 Infecțiile cu rotavirus

Infecțiile cu rotavirus, care sunt întâlnite de aproape fiecare copil cu vârste cuprinse între trei și cinci ani, au simptome aproape identice cu cele ale enterovirusurilor. Există un risc ridicat de infecție severă cu rotavirus la copiii sub un an, la prematuri și la cei născuți cu greutate mică la naștere. La nivel mondial, rotavirusurile reprezintă 30 până la 40% din spitalizările pentru gastroenterita acută la copiii cu vârsta sub cinci ani.

Gastroenterita cu rotavirus nu trebuie subestimată de părinți, deoarece aceste infecții reprezintă 25% din toate decesele cauzate de boli diareice și 6% din toate decesele la copiii sub cinci ani.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel