Sari la conținut

Cum să incluzi mai multe fructe și legume în dieta zilnică?

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei
cu ce poti curata fructele si legumele

Fructele și legumele se află pe lista celor mai sănătoase alimente. Cu toate acestea, programul încărcat nu ne permite, adesea, să mâncăm foarte sănătos. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să îți schimbi stilul de viață.

Un stil de viață sănătos reduce riscul de a dezvolta orice boală, chiar și cele mai grave, precum cancerul.

De fapt, alimentația sănătoasă este direct asociată cu longevitate, sănătate geerală bună și o stare de spirit pozitivă.

Deși programul haotic ne face să alegem alimente nesănătoase, acest lucru poate fi schimbat foarte ușor.

Cum mănânci mai multe alimente proaspete?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ce metode putem folosi pentru a consuma mai multe fructe și legume proaspete.

Cum să mănânci mai multe fructe și legume? 

Știm cu toții că fructele și legumele sunt bune pentru noi, dar asta nu înseamnă întotdeauna că mâncăm suficiente, mai ales dacă nu vă place gustul lor.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să mâncați mai multe fructe și legume:

 – Încearcă să gătești legumele în diferite moduri – fierte, coapte, la abur, piure, crude.Folosește doar un ulei sănătos precum uleiul de măsline extravirgin pentru coacere și prăjire.
Utilizarea unui ulei îți va ajuta corpul să absoarbă vitaminele liposolubile!

 – Încearcă un fruct sau o legumă nouă în fiecare săptămână.
Există atât de multe tipuri diferite de fructe și legume; multe pe care probabil nu le-ai mai văzut sau încercat până acum. Ai încercat vreun fruct sau legumă nouă în ultima vreme?

 – Folosește sosuri pentru salate, ierburi și condimente pentru a-ți aromă legumele și salatele! Unii dintre voi ar putea crede că sosurile nu sunt bune, dar este mai bine să mâncați legumele cu ceva sos decât deloc. Și poți oricând să „sănătezi” și să-ți faci propriile sosuri (găsești idei în postările mele).

 – Adăugați fructe și legume în rețetele dulci. Fructele de pădure și bananele, morcovii și dovleceii sunt un plus pentru brioșe.

 – Înlocuiește o parte / toată carnea de la o masă cu fasole și linte.

 – Adaugă fructe și legume în smoothie-urile de dimineață. Ador mango, banană și baby spanac”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel