Sari la conținut

Cum să îndepărtezi corect florile ofilite de mușcate. 4 sfaturi cheie pentru îngrijire corespunzătoare

muscate
Sursa foto: decisepoate.ro
Cum să îndepărtezi corect florile ofilite de mușcate

Cum să îndepărtezi corect florile ofilite de mușcate. Mușcatele sunt adevărate miracole înfloritoare. Cu îngrijirea corespunzătoare, ele te vor încânta cu o rezervă inepuizabilă de flori începând cu primăvara și până toamna târziu.

Au nevoie de multă lumină solară, căldură, apă și nutrienți pentru a produce continuu flori noi timp de mai multe luni la rând.

Tratamentul perfect pentru frumuseța celor mai multe varietăți de mușcate include, de asemenea, îndepărtarea regulată a florilor ofilite și a frunzelor vestejite.

Experții de la Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe) au adunat câteva sfaturi cheie despre tăiere.

Pentru o aparență perfectă, sănătate optimă și putere maximă de înflorire, este important să îndepărtezi regulat florile sau frunzele veștejite sau deteriorate din trei motive.

  • În primul rând, mușcatele arată pur și simplu mai bine.
  • În al doilea rând, se previne dezvoltarea bolilor. În condiții umede, florile și frunzele ofilite tind să se lipească împreună, făcându-le un mediu perfect pentru dezvoltarea bolilor fungice.
  • În cele din urmă, îndepărtarea florilor ofilite stimulează formarea de flori. În loc să își investească energia în formarea semințelor,mușcatele își concentrează toată puterea în producerea de flori noi, așa că tăierea ajutăplanta să aibă și mai multe înfloriri.
muscate
Sursa foto: decisepoate.ro

Cum îndepărtezi florile ofilite de mușcate: 1. Flori și umbrele

Florile de mușcate cresc în grupuri cunoscute sub numele de umbrele, care înseamnă un număr mare de flori individuale. În general, nu toate florile dintr-o umbrelă înfloresc în același timp, ceea ce înseamnă că unele flori din același grup pot fi deja ofilite, în timp ce altele încă nu au înflorit.

În timp ce sunt vizibile doar câteva flori trecute, mulți iubitori de mușcate consideră că este păcat să îndepărteze întreaga umbrelă. În acest caz, este în regulă să îndepărtezi doar florile individuale care s-au ofilit.

Cu toate acestea, dacă ai multe mușcate, acest lucru îți poate consuma foarte mult timp. Deci, este perfect în regulă să îndepărtezi întreaga umbrelă, dar ignorarea florilor ofilite și a frunzelor vestejite pe o perioadă mai lungă de timp nu este recomandată. Pentru varietățile semiduble și duble, acest lucru este mai important decât pentru mușcatele cu flori simple.

2. Ruperea în locul tăierii

Nu ai nevoie de cuțit sau foarfece pentru a îndepărta florile ofilite. Poți trage cu ușurință afară florile ofilite individual. Dacă florile sunt vestejite, dar încă nu sunt uscate, le poți rupe individual de la bază.

Pentru a îndepărta întreaga umbrelă, urmărește tulpina cu două degete până găsești baza lăstarului, apoi rupe-o împotriva direcției de creștere.

muscate
Sursa foto: deciseapoate.ro

Cum îndepărtezi florile ofilite de mușcate: 3. Alege momentul potrivit

Mușcatele sunt mai ușor de tăiat când tulpinile sunt pline de lichid. Acest lucru este de obicei cazul câteva ore după udare sau o ploaie torențială. Când vine vorba despre ploaie -mușcatele sunt rezistente și ușor de întreținut, dar vremea furtunoasă și ploioasă nu este cu adevărat pe placul lor.

Ploaia continuă și vânturile puternice sunt mai ales problematice pentru varietățile cu flori mari, semiduble și duble. Dacă nu le poți oferi mușcatelor tale o acoperire de protecție, îndepărtează florile și frunzele umede și deteriorate cât mai repede posibil după o perioadă de vreme rea.

muscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mușcate care se curăță singure

Dacă nu-ți place să tai regulat mușcatele, soiurile care se curăță singure sunt o alegere bună. Ele își pierd singure florile ofilite și de obicei produc imediat altele noi. Cu toate acestea, frunzele veștejite trebuie totuși îndepărtate manual.

Mușcatele auto-curățătoare se găsesc în principal printre soiurile curgătoare.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel