duminică, august 14, 2022

Ce să mănânci ca să slăbești și să te menții sănătos. E bine de știut că un aliment, oricât ar fi de sănătos, mâncat într-un moment nepotrivit al zilei, poate duce la probleme de sănătate. Cel mai indicat e să mănânci în funcție de orarul natural al organismului. 

Cel mai bun moment pentru a consuma zaharuri este dimineața. Insulina organismului poate ”lupta”  mai bine cu zahărul. Plus că e foarte probabil să le ardeți pe parcursul zilei, ci activitățile zilnice.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Dacă mâncați zaharuri seara, nu numai că vă veți îngrășa, dar vă veți bulversa sistemul digestiv și vă va da un somn deosebit de neodihnitor.

Cel mai bun moment pentru a bea lapte este seara. Laptele cald liniștește corpul și îi dă un somn bun și odihnitor. Cel mai neispirat moment de a bea lapte este dimineața, întrucât se va digera greu și va va afecta orarul meselor.

Bananele și orezul nu se mănâncă seara

Cel mai bun moment pentru a mânca orez este la prânz. Metabolismul este mai rapid pe parcursul zilei și veți putea consuma carbohidrații. Dacă mâncați seara orez, vă veți îngrășa.

Bananele au și ele un moment favorabil pentru a fi consumate. Acesta este la prânz. Deoarece sunt bogate în fibre, banana vă va ajuta la digestie. Va acționa ca un antiacid natural.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Nu e indicat să mâncați seara banană, poate duce la formarea de mucus. Iar dacă o mâncați pe stomacul gol, vă poate da crampe, întrucât este foarte bogată în magneziu.

Brânza, benefică dimineața, dăunătoare seara

Cel mai optim moment pentru a mânca brânză este dis de dimineață. Pentru vegetarieni, brânza este un excelent substitut al cărnii, mâncată în cantități moderate, poate împiedica creșterea în greutate și balonarea.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Cel mai nepotrivit moment pentru a consuma brânză este seara, ceea ce ar duce la indigestie și îngrășare.

Mâncarea boabe, formată din fasole și linte, este foarte bogată în fibre, ajută la digestie și reduce nivelul de colesterol. Mai mult, ajută ca somnul să fie dulce, dar cel mai bun moment pentru a o consuma este la prânz. Cel mai neinspirat e dimineața, pentru că vă poate crește apetitul.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Carnea și iaurtul nu se mănâncă seara

Ideal este să mâncați nuci seara, sunt bogate în grăsimi Omega 3 și antioxidanți și s-a dovedit că îmbunătățesc sănătatea creierului. Nucile nu au aceeași eficiență, dacă le mâncați în oricare alt moment al zilei.

Iaurtul se consumă pe timpul zilei, întrucât ajută la digestie. Cel mai prost moment este să îl consumați seara, mai ales dacă sunteți puțin răcit. Va duce la formarea de mucus.

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

Carnea este bine să se mănânce la prânz, întrucât este un aliment care se digeră greu. Bogată în proteine, carnea dă putere și te face mai concentrat, dacă o mănânci ziua. Nu e bine să o mănânci seara, îți va îngreuna digestia și nu vei avea un somn odihnitor.

Mărul se mănâncă dimineața. Bogat în fibre și pectină, ajută digestia și previne constipația. Nu se mănâncă seara, fiindcă va crește aciditatea în stomac și veți avea o digestie îngreunată pe timpul nopții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private