Sari la conținut

Cum să mănânci pentru a nu te îngrășa de Crăciun? 7 sfaturi importante

Alimentația în exces poate duce la inflamații cronice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adoptarea unor alegeri alimentare echilibrate și promovarea activității fizice regulate pot juca un rol crucial

Perioada sărbătorilor de iarnă nu este una benefică pentru siluetă. Preparatele nelipsite de pe mesele românilor sunt, de cele mai multe ori, prea grele pentru siluetă, motiv pentru care un renumit nutriționist a împărtășit șapte sfaturi pentru a nu se îngrășa în perioada asta.

 

Vrei să nu pui un gram în perioada sărbătorilor? Ține cont de cele șapte sfaturi oferite de un renumit nutriționist american. Doar așa poți trece peste Crăciun  cu zâmbetul pe buze și fără kilograme în plus.

O masă copioasă în prima parte a zilei

Nutriţionistul american Kari Kooi din Houston vă propune un plan accesibil de menţinere a greutăţii în parametri normali, fără a vă priva de bunătăţi. Țineți cont de primele sfaturi recomandate de expert.

Prima regulă

Ar fi să purtaţi haine atractive, cât mai strâmte. Vestimentaţia care se mulează pe corp în limita decenţei vă va feri de excesele alimentare pentru că orice abuz se va vedea cu ochiul liber. În plus, disconfortul dat de balonare nu este tocmai ceea ce vă doriţi în zilele festive, potrivit csid.ro.

Nu ocoliţi micul dejun!

Regula este deja ştiută: o masă copioasă în prima parte a zilei vă va ţine departe de abuzurile alimentare de peste zi, mai ales dacă include proteine de calitate din ou şi iaurt.

Feriţi-vă de biscuiţi şi alte gustări calorice!

Dacă vi se face foame între mese, nu aşteptaţi următorul festin fără să consumaţi nimic. Însă optaţi pentru câteva migdale sau un fruct în detrimentul dulciurilor hipercalorice.

Nu abuzaţi de sucuri dulci

Cu siguranţă, majoritatea gazdelor au pregătit pentru oaspeţi şi rezerve impresionante de băuturi dulci. Un pahar de poftă nu dăunează nimănui, însă dacă la finalul zilei aţi dat gata o sticlă, există riscul să fi dublat numărul de calorii consumat peste zi.

Consumaţi alcool cu moderaţie

Consumaţi alcool cu moderaţie! Şi dacă se poate, opriţi-vă la un pahar de vin roşu sau de şampanie. Multe băuturi alcoolice cremoase au sute de calorii şi nu fac altceva decât să vă sporească pofta de mâncare.

Faceţi mişcare!

slăbiciunea musculară
Sursa: Unsplash

Adică nu uitaţi de regula celor 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi. Profitaţi de zăpadă, plimbaţi-vă, patinaţi, schiaţi şi aduceţi-vă aminte de copilărie, când frigul nu era deloc o corvoadă.
Dormiţi suficient!

Pe lângă faptul că odihna la final de an este mai mult decât necesară pentru a vă reîncărca bateriile, vă va feri şi de excesele alimentare. Încercaţi să dormiţi 7 ore pe noapte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel