Sari la conținut

Cum să mănânci sănătos, chiar dacă ai un program haotic? Aceste trucuri te vor ajuta să îți formezi obiceiuri alimentare mai sănătoase

nutriție cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Stil de viata sanatos

Dacă te confrunți cu un program încărcat și ești mereu pe fugă, poate nu îți este străin faptul că de cele mai multe ori alegerile alimentare nu sunt tocmai înțelepte. Majoritatea alimentelor consumate, în acest caz, provin din comerț și sunt intens procesate, pe lângă conținutul ridicat de conservanți și substanțe nocive. Dacă nu știi cum să mănânci sănătos și rapid, deși ai un program haotic, aceste trucuri te vor ajuta să faci alegeri alimentare mai potrivite!

O viață solicitantă nu ne pune foarte mult timp la dispoziție pentru a avea grijă de organismul nostru așa cum ar trebui. De multe ori, mâncărurile și gustările rapide sunt foarte nesănătoase și conțin multe substanțe dăunătoare. Consumate frecvent, acestea pot avea efecte negative asupra sănătății. Cum să mănânci sănătos, în ciuda programului încărcat, ne dezvăluie nutriționistul Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

„Suntem mereu pe fugă, mereu ne grăbim undeva, mereu în criză de timp. Fie din cauza programului de lucru, fie din cauza unei vieți de familie foarte solicitantă, fie din cauza amândurora, subiectul lipsei de timp apare în mod constant în discuțiile despre mâncat sănătos, și înțeleg de ce, pentru că și eu trec prin situații similare de cele mai multe ori.

Dacă aveți un program încărcat puteți apela la aceste mici trucuri care vă pot simplifica puțin viața:
Gătește câte 2-3 porții de mâncare o dată. În felul acesta, reduci semnificativ timpul de pregătire a meselor.

-Asortează mâncarea gătită cu diferite salate, pentru a evita plictiseala.
-O porție de spanac sotat poate deveni o garnitură interesantă pentru o salată de quinoa cu morcov ras sau poate acompania foarte bine o salată de ardei copți.
-Prepară mâncarea în cantități mai mari și apoi dichisește-o cu tot felul de sosuri și condimente. De exemplu, sautee-ul de morcovi poate fi condimentat cu zeamă de lime, chimen și chilli pentru o notă exotică sau îl poți asorta cu pătrunjel verde, piper alb și zeamă de lămâie, pentru o aromă tradițională.
-Folosește legume congelate pentru garnituri, ai mai multe opțiuni ușor de preparat și eviți plictiseala culinară.
-Folosește conserve: năut, linte. Economisești timp în prepararea anumitor mese dacă alegi ingrediente gata preparate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel