joi, decembrie 1, 2022

Expertii medicali spun ca obiceiurile alimentare ale oamenilor se schimba semnificativ în weekend, din pricina activităților relaxante intreprinse, precum petrecerile sau mese copioase. Meniul este mai generos, indiferent că suntem acasă sau în deplasare.

Din fericire, exista câteva moduri prin care acumularea kilogramelor din weekend poate fi ținută sub control!

Dar ce putem face să nu ne îngrășăm în weekend, în vacanță sau într-o perioadă cu răsfăț culinar? Avem trei scenarii analizate de dr. Mihaela Bilic la „Doctor de bine”.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Ai exagerat cu mâncarea? Uite ce să faci

Există trei trucuri care ne ajută să nu ne trezim cu o indigestie sau cu kilograme în plus. Îineți cont de urătoarele strategii, iar abaterile de la dieta echilibrată și sănătoasă  nu vor avea de suferit:

Cum sa nu ne îngrășăm în weekend. Dr. Bilic spune ce măsuri să luăm

A doua zi doar apă și cafea

  1. Plătiți-vă datoria cât mai rapid! Organismul își stabilește echilibrul metabolic pe o perioadă de 4-5 zile. Nu ne îngrășăm dintr-o masă și nu slăbim dacă sărim peste o masă. Nu contează dacă într-o zi ați mâncat mai mult, important este ce aport caloric mediu ați realizat într-o săptămână.

Dacă azi ați cheltuit un buget de calorii dublu, mâine va trebui să faceți foamea ca să vă plătiți datoria. Masă de sărbătoare cu trei feluri de mâncare și desert? A doua zi doar apă și cafea ca să ajutați digestia, iar la prânz o ciorbă sau un iaurt. În felul acesta festinul de seară se repartizează pe trei mese și nu depășiți bugetul caloric autorizat.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Mâncați doar supe, salate și produse lactate

  1. Strângeți bani albi pentru zile negre! În nutriție se numește apetit previzional și înseamnă să mănânci mai puțin în zilele premergătoare unui ospăț. Știți că urmează o petrecere sau un răsfăț culinar? Atunci economisiți calorii în vederea acestui eveniment. Cu o zi două înainte mâncați doar supe, salate și produse lactate. Aportul redus de calorii din timpul săptămânii va permite să o faceți lată în weekend.

Alimentația nu trebuie să fie perfectă

  1. Treceți excesul alimentar la capitolul excepție și reveniți la dieta voastră obișnuită. Alimentația nu trebuie să fie perfectă în fiecare zi a vieții noastre. Este important să facem lucrurile corect în 80% din timp. Restul de 20% va fi trecut cu vederea.

Silueta este rezultatul faptelor noastre de zi cu zi. Contează ce mâncăm în mod obișnuit, nu ce facem în mod excepțional. Dulciurile, fastfood-ul, prăjelile, alimentele semipreparatele și ultraprocesatele se mănâncă rar. Dacă faceți din ele un obicei, sigur apar și problemele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private