vineri, februarie 26, 2021

Un abdomen ferm si plat precum cel al modelelor de pe podium este visul oricarei femei! Insa, ce este de facut atunci cand sportul si dieta nu sunt cei mai buni prieteni ai nostri?! In acest sens, ne ajuta chirurgia estetica prin interventia cunoscuta sub numele de abdominoplastie. Prin aceasta interventie chirurgicala excesul de piele si de grasime din zona inferioara a abdomenului sunt indepartate, fapt ce duce si la scaderea considerabila in greutate.

Abdominoplastia reda linia armonioasa a corpului

Un stil de viata nesanatos, o alimentatie dezechilibrata, lipsa sportului sau sarcina, sunt doar cateva cauze ale aparitiei excesului de grasime si piele din zona abdomenului. Cu ajutorul abdominoplastiei orice femeie isi poate recapata dimensiunile dorite si implicit, increderea in sine. Aceasta interventie chirurgicala reda linia armonioasa a corpului, muschii abdominali sunt intinsi si intariti, iar abdomenul devine ferm si plat.

Abdominoplastia nu previne cresterea ulterioara in greutate

„Un lucru important de stiut este ca abdominoplastia nu este eficienta pentru obezitate si nu poate substitui curele de slabire. Ea este o modalitate de extragere a pielii abdominale in exces si uneori, a depozitelor nedorite de grasime ramase pe talie in urma dietei sau exercitiilor fizice. Cu alte cuvinte, abdominoplastia nu este un tratament pentru celulita sau obezitate si nu previne cresterea ulterioara in greutate. Un regim alimentar ordonat si sanatos, dar si exercitiile fizice regulate sunt absolut necesare pentru a mentine rezultatul”. explica dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Abdominoplastia se poate realiza si la barbati

Aceasta interventie chirurgicala este recomandata in general femeilor care doresc sa isi imbunatateasca aspectul fizic, insa se poate realiza si la barbati. In ultimul timp, barbatii au devenit tot mai interesati sa isi imbunatateasca aspectul fizic prin intermediul operatiilor estetice. Fie ca vorbim despre interventii chirurgicale estetice ce se realizeaza la nivelul fetei, fie la nivelul corpului, acestia apeleaza din ce in ce mai des medicul estetician.

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala complexa, care presupune o serie de analize si consultatii in detaliu. Aceasta interventie se realizeaza sub anestezie generala si necesita spitalizarea 1-2 zile. Pentru o recuperare mai rapida, in urmatoarele doua saptamani de la interventie se recomanda evitarea efortului fizic.

Ultimele stiri

Parteneri