miercuri, martie 29, 2023

Lentilele de contact pot fi detaliul wow al unei ținute concepute special pentru un eveniment. Cum sfârșitul lui octombrie este asociat în ultimul timp cu diverse petreceri tematice, gen Halloween, este bine să știți câte pericole se pot ascunde în lentilele de contact alese întâmplător.

Multe persoane poartă lentile de contact pentru prima oară de Halloween, de aceea nu știu cum să aleagă lentilele de contact potrivite și cum să le folosească astfel încât să își protejeze ochii de afecțiuni.

Te-ar mai interesa: 10 alimente recomandate de specialişti pentru menț...

Cum să aplici și să porți lentilele de contact cosmetice fără probleme, potrivit medicului oftalmolog Videt, Cristina Ciucă:

Asigură-te că aplici lentilele de contact cosmetice în mod corect.

Pentru o aplicare fără probleme a lentilei de contact, pune-o pe vârful degetului arătător cu partea deschisă în sus. Apropie degetul de ochi până simți că marginile lentilei sunt în contact cu suprafața ochiului.

  • Dacă ai pus lentila în sens invers, vei avea o senzație de disconfort și există riscul ca aceasta să îți scape de pe ochi. Îndepărteaz-o de pe suprafața ochiului și pune-o din nou, urmând pașii de mai sus

Nu uita să aplici lentilele înainte de a te machia pentru Halloween și să le îndepărtezi de pe ochi înainte de a te demachia.

Dacă machiajul sau demachiantul intră în contact cu lentilele este posibil ca acestea să se deterioreze.

Te-ar mai interesa: Descoperire majoră. De ce sunt hipertensivii la ri...

Nu purta lentilele de contact cosmetice mai mult de 8 ore pe zi.

Când te duci la petrecerea de Halloween nu uita să respecți această indicație. După cele 8 ore lentilele încep să se usuce și devin incomode. De asemenea, înainte de culcare îndepărtează lentilele de contact de pe ochi, în caz contrar ele se vor usca iar în dimineața următoare vor fi blocate.

  • Dacă una dintre lentile s-a blocat este nevoie să o lubrifiezi. Pune în ochi câteva picături din soluția de întreținere, după care închide ochiul și masează delicat pleoapa, pentru a mișca lentila. Trebuie să ai mereu cu tine o sticluță cu soluție de întreținere a lentilelor de contact, pentru astfel de situații neprevăzute.

Evită mediile încărcate cu impurități cum ar fi praful sau spuma.

Te-ar mai interesa: Femeile tinere au risc crescut de Parkinson, dacă ...

Petrecerile de Halloween se pot desfășura în locații și împrejurări inedite. O petrecere cu spumă sau o petrecere ce are loc într-o casă stranie și prăfuită vor fi fără îndoială distractive, însă impuritățile de acest tip pot rămâne blocate între lentilă și suprafața ochiului și pot cauza probleme precum iritațiile oculare.

Nu lăsa niciodată o altă persoană să folosească lentilele tale de contact.

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

Nu împrumuta niciodată lentilele de contact. Ochii noștri conțin bacterii normale, însă transferul acestor bacterii către o altă persoană poate cauza o infecție oculară.

“În cazul în care apare orice fel de disconfort la nivelul ochilor, cum ar fi senzația de înțepături sau usturime, trebuie să încetezi imediat utilizarea lentilelor de contact și să programezi un consult oftalmologic, pentru a determina cauza și a evita agravarea situației.” ne sfătuiește medicul oftalmolog Cristina Ciucă.

Te-ar mai interesa: TOP 5 emoţii care ne îmbolnăvesc. Strategii simple...

E bine să ai în vedere și următoarele aspecte foarte importante: Nu există o mărime universală pentru lentilele de contact. Mergi la un consult oftalmologic înainte de a purta lentile. Asigură-te că îți cumperi lentile de contact de la magazinele autorizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private