Sari la conținut

Cum să râmâi însărcinată? Cel mai bun moment, cele mai bune și cele mai proaste poziții

Cum să râmâi însărcinată? Cel mai bun moment, cele mai bune și cele mai proaste poziții.

A rămâne însărcinată a devenit un proces extrem de dificil pentru unele femei, deși pentru altele este natural și de la sine înțeles. Trăim într-o lume cu probleme de infertilitate în care, din păcate, sarcina poate părea uneori a fi un vis exagerat.

Deși există mai multe mecanisme care pot ajuta cuplurile să rămână însărcinate, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV), experții cred că ceva la fel de simplu precum alegerea poziției sexuale potrivite ar putea face diferența.

Primul lucru este creșterea frecvenței sexului neprotejat, a face acest lucru atunci când are loc ovulația, a te abține de la controlul nașterii, a urma o dietă sănătoasă și a te abține de la fumat și alcool pentru a crește șansele de a concepe un copil.

Citiți mai departe pentru a afla cum felul în care faceți sex poate afecta șansele de a rămâne însărcinată.

beneficiile

Cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată

Potrivit medicilor, cel mai bun moment pentru a face sex pentru a rămâne însărcinată este cel mai fertil moment al ciclului menstrual – ziua în care ovulează și cinci zile înainte de acesta.

Ziua ovulației, când ovarele eliberează un ovul matur, este cel mai bun moment pentru a face sex pentru a rămâne însărcinată. Este ziua în care ovulul este eliberat și coboară prin trompele uterine până în uter pentru a se întâlni cu un spermatozoid și a forma un embrion. Un spermatozoid poate trăi în organism timp de aproximativ cinci zile.

Cum să știi când ovulează?

Pentru a ști când ovulezi, fii atentă la ciclul tău și găsește un punct de mijloc. O modalitate este de a număra zilele ciclului, de exemplu, a 14-a zi dintr-un ciclu de 28 de zile. Dar există și alte moduri de a face acest lucru:

  • Observă modificarea secreției vaginale – poate deveni limpede și groasă ca un albuș de ou
  • Temperatura de repaus a corpului poate crește ușor în timpul ovulației
  • Folosește o trusă de ovulație

Care este cea mai bună poziție sexuală 

În timp ce ovarele eliberează un ovul într-un ciclu menstrual, sute de milioane de spermatozoizi sunt eliberați atunci când un bărbat ejaculează, iar sarcina are loc atunci când ovulul este fertilizat de un spermatozoid.

În afară de sexul neprotejat în timpul ovulației, este important să te asiguri că spermatozoizii intră în vagin pentru a crește șansele de a concepe un copil.

Pe de o parte, nicio poziție specifică nu este o modalitate sigură de a rămâne însărcinată, experții spun că poziția misionarului (bărbatul deasupra) și pozițiile în stil câine (bărbatul în spate) pot permite o penetrare mai profundă pentru a aduce spermatozoizii mai aproape de colul uterin, astfel. creșterea șanselor de sarcină.

Cea mai proastă poziție pentru a rămâne însărcinată

Poziția în picioare sau atunci când femeia este deasupra nu este recomandată, deoarece în acest moment, gravitația poate lucra împotriva eventualului obiectiv. Mai mult, nici a te ridica imediat după sex poate să nu ajute.

Odată depuși în vagin, spermatozoizilor le sunt necesare nu mai mult de 15 minute pentru a ajunge la colul uterin.

Câteva tehnici simple pentru a stimula schimbările de sarcină sunt:

  • Ridicarea picioarelor dupa sex.
  • Să stai întinsă pe spate.
  • Așezarea unei perne sub partea inferioara a spatelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel