Sari la conținut

Cum să rămânem mereu sănătoși și fericiți? Dumitru Constantin Dulcan: „Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață”

Cum să rămânem mereu sănătoși și fericiți? Dumitru Constantin Dulcan: „Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață”.

Deși mai este încă numit de unii drept „boala secolului al XXI-lea”, cancerul pare să nu mai fie, de fapt, boala care părea de nevindecat. Fiecare dintre noi cunoaște sau a auzit de o persoană care, cum se spune, a învins cancerul.

În mass-media sunt zeci de exemple, de la personaje politice, la vedete din sport sau showbiz. Astfel, imapctul psihologic și stigmatizarea asociată acestei boli s-a redus mult. Progresele explozive pe care le-a făcut în ultimii ani cercetarea de vârf și aplicațiile spectaculoase ale acestor descoperiri în industria farmaceutică ne duc spre concluzia că medicii vor putea ține sub control majoritatea cazurilor. Chiar dacă nu va dispărea, nici nu ne vom mai referi la cancer ca la o epidemie devastatoare.

Renumitul profesor și medic Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit că există un tratament pentru cancer pentru vindecare. Conform medicului Constantin Dulcan, un doctor american a dezvoltat o metodă care se bazează strict pe organismul bolnavului.

Cum să rămânem mereu sănătoși și fericiți? Dumitru Constantin Dulcan: „Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață”

Metoda inovativă propusă de Bernie Siegel, un scriitor american și chirurg pediatru, constă în faptul că bolnavul de cancer poate lupta împotriva maladiei cu ajutorul minţii, fără vreun tratament medical.

„Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți bolnavi de cancer în ultima fază și i-a învățat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-și imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea.

După șase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes și mai ales a vindecării”, a declarat profesorul Dumitru Constantin Dulcan.

Dar, cum poți găsi și păstra o stare de optimism și de speranță, când tot ce simți e frica de moarte și disperare? Cum să faci practic acest lucru? Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan explică care sunt cele șase metode prin care poți să-ți păstrezi mereu o stare de liniște și de optimism.

Este vorba de o programare conștientă a creierului, astfel încât să aibă putere să lupte cu cancerul, dar şi cu orice altă boală.

„Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță. Să fim perseverenți cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual și să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viața noastră.

Și să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanență un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginație”, a completat Constantin Dulcan.

Cine este Dumitru Constantin Dulcan

Dumitru Constantin Dulcan, în vârstă de 82 de ani, a fost Şeful Catedrei de Neurologie a Spitalului Militar Central (1992-2005) și Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” Bucureşti (2005-2016).

Este Doctor în medicină (1962) şi Doctor în ştiinţe medicale (1976). S-a remarcat prin participări la cursuri, documentări şi congrese în Beijing, Roma, Berlin, Paris, Marsilia, Geneva, Istanbul, Viena, Minneapolis, Londra, Toronto, Sydney, Bangkok, Madrid, Lisabona, Florenţa, Moscova, Rhodos, Nisa şi Geneva.

Este membru al Societăţii Române de Neurologie, al Societăţii Române de Psihiatrie, al Societăţii Române de Acupunctură, membru al Ligii Române pentru Sănătate Mentală, Membru al Societăţii Române de Neuropsihoendocrinologie, membru al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România, dar şi al Academiei Americane de Neurologie, al Societăţii Europene de Neurologie (ENS), al Federaţiei Internaţionale de Neurologie (IFNS), al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului, al Asociaţiei Naţionale şi Internaţionale pentru Studiul Durerii, membru al Societăţii Române şi Internaţionale de Inginerie Clinică şi Medicină computerizată şi membru al Ligii Internaţionale contra Epilepsiei. Dumitru Constantin Dulcan este Doctor Honoris Causa al Universității din Piteşti. A fost nominalizat între cei 100 de români pentru istoria lumii (știință și cultură).

Prof. dr. Dumitru Constatin Dulcan este cunoscut pentru lucrările cu conţinut eseistic şi filosofic: Inteligenţa materiei, Editura Militară, 1981 (ediţia a IIa, revizuită şi adăugită, Editura Teora, Bucureşti, 1992, ediţia a IIIa, revizuită şi adăugită, Editura Eikon, ClujNapoca, 2009); Somnul raţiunii, Editura Sinopsis, 2001 (ediţia a II-a şi IIIa, revizuite şi adăugite, Editura Eikon, ClujNapoca, 2014); Notes sur la métaphysique de Maurice Carême, 2003; Gândirea omului modern. Culmi şi limite, Editura Amaltea, Bucureşti, 2006; În căutarea sensului pierdut (vol. I şi II), Editura Eikon, ClujNapoca, 2008; Către noi înşine, vol. 1-2, Editura Eikon, ClujNapoca, 2010-2013; Mintea de dincolo. Sinteza şi semnificaţia experienţelor morţii clinice, Editura Eikon, ClujNapoca, 2013 (ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2015), Creierul și Mintea Universului (Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2019).

Este coordonatorul colecției Noua Spiritualitate din cadrul Editurii Școala Ardeleană din Cluj-Napoca. (sursa: www.dulcan.ro)

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel