Sari la conținut

Cum să recunoști semnele timpurii ale diabetului de tip 2?

Diabetul de tip 2 poate fi o afecțiune dificilă, însă dacă îi recunoști semnele timpurii, tratamentul poate preveni complicațiile severe. Iată care sunt primele semne ale afecțiunii!

Potrivit MedicalNewsToday, diabetul de tip 2 influențează nivelul glicemiei, acesta crescând semnificativ la o persoană care suferă de această afecțiune. Cu toate acestea, dacă recunoști semnele timpurii, poți urma un tratament care să înlăture riscurile și complicațiile grave. Iată cum recunoști prediabetul, care dacă nu este tratat, se poate transforma în diabet de tip 2 în numai 5 ani.

  • Urinare frecventă. Când nivelul de glicemie este ridicat, rinichii încearcă să filtreze zahărul în exces. Acestu lucru poate duce la urinare frecventă, inclusiv noaptea.
  • Setea excesivă. Urinarea frecventă poate cauza deshidratare, motiv pentru care o persoană care are simptome timpurii de diabet poate avea nevoie de un aport mai mare de apă.
  • Vindecarea lentă a leziunilor cutanate. Nivelul crescut de glicemie poate afecta nervii corpului și vasele de sânge. Drept urmare, până și cele mai mici leziuni cutanate se pot vindeca abia în câteva săptămâni, sau chiar luni.
  • Oboseala constantă. Diabetul de tip 2 poate avea un impact semnificativ asupra energiei. Oboseala apare în urma nivelului scăzut de zahăr care circulă din sânge în interiorul celulelor.
  • Poftă de mâncare excesivă. Persoanele care suferă de diabet nu primesc destulă energie din alimentele pe care le consumă. Adesea, glucoza nu circulă corespunzător din fluxul sangvin în celule, ceea ce îi face pe diabetici să mănânce în mod excesiv.
  • Vedere neclară. Excesul de zahăr din sânge poate afecta vasele de la nivelul ochilor. Astfel, o persoană cu un nivel crescut de glicemie poate manifesta vederea neclară. Netratată, afecțiunea poate cauza leziuni permanente.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune comună, însă poate fi prevenită dacă persoanele ce manifestă aceste simptome iau măsuri la momentul potrivit. Netratată, afecțiunea poate cauza probleme severe de sănătate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel