Sari la conținut

Cum să scăpați de vasele de sânge vizibile

Primăvara este anotimpul ideal pentru a pregăti pielea pentru sezonul cald și pentru a trata diverse probleme estetice. Celulită, pete pigmentare, vergeturi, toate sunt in topul terapiilor estetice care se fac în această perioadă. De aceeași atenție beneficiază și venectaziile, micile vase de sânge sparte care pot afecta tenul, picioarele sau toracele.

“Vizibilitatea vaselor dilatate creează de obicei un prejudiciu estetic fără sa afecteze starea de sănătate. Tratamentul se face doar în scop estetic. Agravarea se produce lent în timp și poate însoți formarea de varice”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.

De vină pentru aceste disconfort este moștenirea genetică a unui perete vascular cu probleme. Venectaziile apar însă și în timpul sarcinii sau din cauza excesului ponderal. Cele de la nivelul tenului pot fi provocate sau agravate de terapiile neadecvate pe bază de cortizon.

“Tratamentul vinișoarelor dilatate de pe membre se poate face prin sclerozarea celor de dimensiuni mai mari, prin laser NdYag care citește vase de calibru sub 1 mm sau chiar cu ajutorul laserului Dye care citește și vase foarte fine. Toate aceste tratamente efectuate în clinica noastră se recomandă să fie efectuate înainte de începerea sezonului cald și sunt necesare ședințe multiple pe aceeași zonă astfel încât să obținem închiderea lor fără afectarea structurii pielii”, recomandă coordonatoarea Dr Leventer Centre.

În cazul în care aveți în familie rude cu astfel de probleme, medicii vă sfătuiesc să apelați la ciorapii speciali care pot asigura o circulație bună la nivelul membrelor inferioare. Există însă și alte măsuri pe care le puteți lua pentru a evita venectaziile.

“Ar trebui să consumați periodic vitamina C sau întăritori de perete vascular, ar trebui să evitați statul lânga surse de căldura care produc vasodilatație, sportul care accentuează staza cum este schiul și ar trebui să preferați mersul pe jos sau cu bicicleta. Băile reci-calde ale membrelor inferioare asigură drenajul venos, la fel odihna cu picioarele sprijinite pe o pernă la ușoară înălțime”, spune Mihaela Leventer.

Iar pentru un ten fără vinișoare roșii, tratament cu laser vascular V-beam Perfecta, este perfect pentru reducerea acestui aspect.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel