luni, noiembrie 28, 2022

Durerea de măsea este una dintre cele mai puternice și persistente dureri. Aceasta nu trece, în multe cazuri, cu un simplu analgezic, însă există remedii care pot ameliora cu ușurință durerea.

Deși remediul este eficient pentru ameliorarea durerii, acesta nu tratează cauza. Pentru a stabili cauza și pentru a scăpa complet de aceasta este necesar să programezi o vizită la medicul stomatolog.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

Numai un medic stomatolog poate oferi un diagnostic și un tratament complet sigur și eficient.

Remedii pentru durerea de măsea

Tămâia este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerea de măsea. Durerea va dispărea imediat dacă pui o bucățică de tămâie pe locul dureros. În acest fel, nervul este omorât, iar durerea nu își va mai face apariția.

Usturoiul, de asemenea, este un remediu popular în medicina alternativă. Pisează un cățel de usturoi și pune-l pe măseaua dureroasă în fiecare dimineață, până când durerea trece. Usturoiul are proprietăți analgezice și este un puternic antibiotic natural.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Uleiul de cuișoare te poate scăpa de durerea de măsea dacă înmoi un tampon de vată în ulei de cuișoare și presează-l pe zona dureroasă. De asemenea, dacă nu ai ulei poți folosi cuișoare normale. Este nevoie numai să le mesteci până durerea dispare.

Câteva cuburi de gheață „îngheață”, la propriu, durerea. Poți înfățura câteva cuburi într-un prosop curat și ține-l pe partea în care ai măseaua afectată. Totodată, poți face gargară cu apă cu sare la câteva ore sau cu apă caldă, în care ai lăsat la infuzat, pentru cinci minute, câteva frunze de oregano, scrie BZI.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Dacă nimic din ce ți-am prezentat până acum nu a funcționat, bea o gură de whiskey sau de țuică, pentru a amorți zona. În acest fel, durerea va deveni mai suportabilă.

Cu atât mai mult, poți încerca anumite plante și alte remedii care au în mod natural proprietăți analgezice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private