marți, noiembrie 29, 2022

Dacă suferiți de o ușoară durere de cap, dureri de spate sau orice fel de durere în corpul dvs., este posibil să preferați mai întâi să luați o pastilă analgezică care vă poate ajuta să vă ușurați durerea instantaneu. Dar, acum întrebarea este, sunt aceste pastile analgezice sigure ? Au efecte secundare severe sau cel mai bine este să optăm pentru produse pe bază de plante?

Deși majoritatea oamenilor preferă utilizarea medicamentelor occidentale pentru a obține o ameliorare instantanee a problemei lor, evită faptul că sunt predispuși la o mulțime de efecte secundare pe termen lung. Unii dintre ei devin dependenți de aceste analgezice și, ca urmare, oamenii dezvoltă imunitate la aceste medicamente.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Există multe plante medicinale și remedii naturale care pot trata diferite boli, cum ar fi răceala, tuse, febră, artrită și așa mai departe. În mod similar, există câteva ierburi naturale care pot acționa ca analgezice cu orice efecte secundare asupra corpului dumneavoastră. Aceste ierburi pot fi clasificate ca medicină alternativă, care include și yoga, acupunctura și diverse alte practici.

1. Analgezice naturale pentru durere severă:

Tratarea durerii severe poate fi un obstacol, deoarece majoritatea analgezicelor naturale nu vă oferă o ușurare a durerii instantanee. Durerile severe pot fi clasificate în dureri de cap, dureri de spate, balonare, dureri articulare și așa mai departe. Cu toate acestea, iată câteva fapte simple prin care puteți reduce durerea severă cu ajutorul analgezicelor naturale.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

 • Puneți o pungă cu apă fierbinte pe articulații atunci când suferiți de artrită.
 • Ia o mică bucățică de ciocolată. Unele studii au dovedit că o bucățică mică de ciocolată ar reduce durerea.
 • Pentru a vindeca artrita, puteți plasa o pungă rece de gheață pe articulații și acest lucru vă va împiedica să aveți inflamații.
 • Asigurați-vă că mâncați și dormiți la timp. Lipsa somnului determină slăbirea mușchilor, deoarece corpul nu are parte de suficientă odihnă. A nu mânca la timp provoacă și dureri de cap și așa mai departe.
 • Masați-vă corpul cu câteva uleiuri naturale care vă vor ajuta să vă relaxați.
 • Faceți exerciții regulate pentru a evita orice probleme de sănătate. Corpul dumneavoastră produce endorfine și acest lucru ajută la blocarea oricărui tip de durere pe care corpul este pe cale să o întâmpine.

2. Turmeric – analgezic natural

Curcuma este un condiment de culoare galbenă despre care se spune că are multe proprietăți curative din timpuri imemoriale. Acest condiment conține antioxidanți care protejează corpul de deteriorarea celulelor și a țesuturilor. Cu toate acestea, în ceea ce privește durerea vindecătoare, se spune că turmericul oferă următoarele beneficii, cum ar fi:

 • Vindecă indigestia
 • Dureri de stomac și ulcere
 • Psoriazis
 • Previne cancerul; și
 • Vindecă inflamația
 • Scade riscul de a dezvolta boli de inima

3. Analgezice naturale pentru dureri de spate:

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente dureri cu care se confruntă majoritatea oamenilor din întreaga lume. Când durerile de spate devin dureroase, oamenii preferă să ia medicamente  care să le ofere o ușurare instantanee.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

 • Yoga: Această formă străveche de practică sănătoasă are o soluție pentru durerile de spate din timpuri străvechi.
 • Vitamina B12: deficiența de vitamina B12 pot duce la depresie, amorțeală și furnicături și, în ansamblu, toate aceste aspecte duc la dureri de spate. Deci, asigurați-vă că consumați anumite cantități de carne și produse lactate care vă vor ajuta să vă stabilizați aportul de vitamina B12 și să vă țineți departe de toate aceste probleme.
 • Tehnica Alexander: Acesta este un tip de terapie care vă va ajuta să vă îmbunătățiți poziția șezutului și a somnului, dar și diferite sfaturi pentru a scăpa de unele dintre obiceiurile proaste pe care le aveți ce generează dureri de spate. Acest lucru ajută și în tratamentul durerilor cronice de spate.
 • Exerciții regulate: asigurați-vă că faceți jogging și alergați zilnic timp de cel puțin 30 de minute, deoarece acest lucru vă va ajuta să respirați mai bine și să eliminați orice fel de durere corporală.
 • Reduceți greutatea: dacă sunteți mai  voluminos, atunci ar trebui să luați în considerare pierderea în greutate pentru a privi partea mai luminoasă a vieții. Corpul tău va fi mai predispus la multe boli cu cât te îngrași mai mult. Durerile de spate se întâmplă și din cauza volumului  mare de greutate. Deci, ia în considerare pierderea în greutate pentru a rămâne în formă și sănătos.

4. Acupunctura – analgezic natural

Acupunctura se bazeaza pe ideea ca organele si functiile corpului se afla in corelatie cu un punct de pe tegument. Actiunea asupra acestui punct, care poate fi mecanica, prin ac sau masaj, chimica sau electrica, este urmata de reglarea functiei sau organului corespunzator aflat in suferinta.

Proiectia intr-un punct cutanat a unei suferinte organice se regaseste, de asemenea, si in medicina clasica. Sunt bine cunoscute punctele dureroase din apendicita, colecistita etc. Medicina antica chineza nu face decat sa gaseasca pentru toate organele si functiile corpului astfel de corelatii.

Te-ar mai interesa: OMS: recomandare de ultimă oră pentru toate femeil...

Exista o lista oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in care sunt prezentate afectiunile cu cea mai mare adresabilitate si in care acupunctura a inregistrat efecte terapeutice certe printre care se regasesc:

 • Cefaleea
 • Sindromul cervicobrahial
 • Sciatica
 • Lombalgia
 • Algiile in regiunea genunchiului
 • Nevralgiile dentare
 • Rinitele alergice
 • Faringitele acute si cronice
 • Spasmul esofagian
 • Gastrite acute si cronice
 • Ulcerul peptic
 • Dizenteria bacilara
 • Dismenoreea

5. Cuișoare – analgezic natural

Aromatele și parfumatele cuișoare, cu gustul lor dulce-picant, știi că se folosesc la condimentarea prăjiturilor sau iarna, la vinul fiert. Însă e chiar păcat să limităm doar la atât întrebuințările lor. Nu de alta, dar au proprietăți uimitoare pentru sănătate, fiind considerate printre cele mai bune antibiotice naturale.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Corpul știe să facă grăsime doar d...

Uleiul de cuișoare este folosit ca antibiotic natural pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni. Iată 6 dintre acestea:

 1. Dureri de dinți, ulcerații bucale, gingii iritate. Uleiul de cuișoare este inclus în compoziția unor analgezice stomatologice, dar și ca tratament de urgență, acasă.
 2. Infecții ale pielii. . Vindecă înțepături de insecte, tăieturi, infecții fungice și o mulțime de leziuni.
 3. Răceli, infecții respiratorii. Sinuzita, durerile în gât, tusea, răceala, bronșita, toate acestea pot fi combătute cu ajutorul uleiului de cuișoare.
 4. Dureri de cap, de urechi. Pentru primele, se pun pe frunte comprese cu ulei cuișoare diluat, care are un efect de răcorire și de reducere a durerilor. Pentru durerile de urechi, se picură în urechea afectată câteva picături de ulei de cuișoare amestecat cu ulei de măsline.
 5. Balonări. Se ia înainte de masă un vârf de cuțit de pulbere de cuișoare. De altfel, cuișoarele pot fi folosite cu succes în mai multe afecțiuni digestive – ameliorează greața, durerile de stomac, indigestia și au efect anti-parazitar.
 6. Stres. Folosit în lampa de aromaterapie, uleiul de cuișoare are efect de relaxare, îndepărtare a oboselii și a stresului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private