Sari la conținut

Cum să scapi de un coș infectat: pași de urmat

acnee
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Produse care accelerează dezechilibrul hormonal

Cum să scapi de un coș infectat. Oricât de comune ar fi, coșurile nu încetează niciodată să fie iritante, mai ales dacă se află pe cele mai sensibile zone ale corpului.

Coșurile apar de obicei pe față, din cauza secreției excesive de sebum sau ulei pe piele sau a porilor înfundați din cauza murdăriei și uleiului sau din cauza acumulării de piele moartă și bacterii.

Majoritatea oamenilor se confruntă de obicei cu aceste probleme în mod constant.

Acneea și coșurile pot apărea și din cauza modificărilor hormonale din organism. De exemplu, atunci când femeile sunt în perioada de menstruație, adesea le apar cosuri pe față. De cele mai multe ori, dispar repede, dar uneori se pot infecta.

Coș infectat: simptome dureroase

Un coș infectat este mai mare decât unul normal, poate avea un punct albicios și poate fi însoțit de durere. De asemenea, va fi mai roșu la culoare.

Infecția se datorează unei bacterii și aceasta este ceea ce cauzează puroiul și inflamația. Poate dura mai mult pentru vindecare și mult mai mult pentru unii oameni dacă inflamația este puternică.

Coșurile sunt foarte sensibile la atingere si este recomandat să evitați complet atingerea acestora. Iată câteva simptome cu care oamenii se confruntă frecvent când le apare un coș:

  • Poate fi însoțit de febră sau oboseală
  • Pata de pe piele este de obicei mare, roșie și plină de puroi
  • Coșul și zona din jurul acestuia pot fi uneori foarte dureroase
  • Poate exista și sângerare 
  • Inflamație și umflare în jurul zonei

Ce trebuie să faci

  • Primul pas pentru tratarea unui coș infectat este să-l mențineți curat și uscat. Este indicată o spălare delicată și uscarea ulterioară a feței. Este un obicei groaznic să atingeți acea zonă de prea multe ori, așa că, evitați asta. 
  • Aplicați comprese calde. O dată pe zi, utilizați un prosop sau o cârpă moale pentru a aplica comprese calde pe zonă. Nu apăsați prea mult. Acest lucru va ajuta la scurgerea mai rapidă a puroiului. 
  • Tratamentele topice cum ar fi peroxidul de benzoil, acidul salicilic sau resorcinolul pot ucide bacteriile care provoacă de obicei un coș infectat. Folosește-le și infecția ta se va vindeca.
  • Un alt remediu la domiciliu care poate ajuta este aplicarea compresei reci. Aplicarea unei comprese cu gheață pe zonă va reduce rapid inflamația. De asemenea, va reduce durerea.
  • Dacă cosul dumneavoastră provoacă durere și umflături anormale și refuză să se vindece după o lungă perioadă de timp, trebuie să consultați un medic. Uneori, leziunea cutanată infectată poate fi o infecție cu stafilococ, care este atunci când aveți absolut nevoie de asistență medicală.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel