Cum să scazi colesterolul în mod natural, fără medicamente: 10 moduri eficiente și simple

Colesterolul este o substanță asemănătoare grăsimilor, care se găsește în sânge, iar corpul are nevoie de o parte din el pentru a funcționa corect, cum ar fi producerea de hormoni, construirea de noi celule etc.

Cu toate acestea, prea mult colesterol în sânge vă poate crește riscul pentru o serie de probleme de sănătate, inclusiv un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Modul în care îți trăiești viața poate decide soarta corpului tău și sănătatea generală. De la diabet la hipertensiune arterială, fiecare afecțiune cronică de sănătate este rezultatul alegerilor tale de viață. 

Mulți factori pot determina creșterea nivelului de colesterol, inclusiv dieta și cât de mult faceți exerciții într-o zi. Așadar, uneori, a face remedii rapide în dieta ta te poate ajuta să reduci nivelul de colesterol. 

10 moduri de a reduce nivelul colesterolului în mod natural

Chiar dacă luați medicamente pentru colesterol, medicii recomandă adesea să vă schimbați dieta, frecvența exercițiilor fizice și alți factori ai stilului de viață. Iată câteva strategii pentru a vă ajuta să vă reduceți colesterolul în mod natural.

  • Alegeți o dietă pe bază de plante: Este important să faceți modificări rapide la ceea ce adăugați în farfurie. Reducerea aportului de grăsimi saturate vă poate îmbunătăți nivelul de colesterol. Adaugă legume verzi și fructe în dieta ta.
  • Alegeți carne slabă: Încercați să includeți pește și pui, în loc de carne roșie.
  • Renunțați la alimentele procesate: Alimentele ultraprocesate, cum ar fi fast-food, produsele ambalate și băuturile răcoritoare, vă pot crește nivelul de colesterol din sânge.
  • Adăugați mai multe fibre la dietă: Alimentele bogate în fibre solubile, cum ar fi cerealele integrale, fructele de sezon, legumele verzi, fasolea și lintea, pot ajuta organismul să scape de colesterol.
  • Sport regulat: Exercițiile cardiovasculare vă pot ajuta inima să pompeze mai bine sângele și să țină colesterolul la distanță.
  • Reduceți nivelul de stres: Stresul vă poate crește riscul pentru multe probleme de sănătate. Potrivit studiilor, nivelurile crescute de stres sunt asociate cu o creștere a colesterolului LDL și a trigliceridelor.
  • Renunțați la fumat: Fumatul țigărilor poate determina creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.
  • Evitați consumul de alcool: Asigurați-vă că evitați să consumați prea mult alcool atunci când aveți riscul de a dezvolta probleme de sănătate legate de colesterolul ridicat. Acest obicei vă poate menține inima sănătoasă și în siguranță.
  • Țineți cont de greutate: Obezitatea este unul dintre factorii majori de risc pentru un nivel ridicat al colesterolului. Așadar, gestionarea greutății poate ajuta în mod eficient la reducerea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de afecțiuni de sănătate.
  • Încercați suplimentele de orez cu drojdie roșie: Multe produse naturale pretind că scad colesterolul. Orezul roșu cu drojdie este unul dintre ele. Sunt ambalate cu un compus numit monacolină K, care este un ingredient găsit în unele medicamente care scad colesterolul.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

49 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

o oră ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

2 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

3 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra