Sari la conținut

Cum să scazi febra în răceală și gripă. Două plante medicinale cu efect miraculos

alergia
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Reactiile adverse pot fi letale

Cum să scazi febra în răceală și gripă. Două plante medicinale cu efect miraculos

Suntem în plin sezon al virozelor respiratorii, iar numărul persoanelor afectate a crescut alarmat în ultima perioadă. Pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de medici, farmaciștii recomandă și remedii naturiste.

Când ești răcit sau gripat, temperatura corpului crește și este o reacție normală a corpului. Febra este un simptom al unei inflamații, infecții, intoxicații sau al unei alte boli, ce se manifestă prin creșterea anormală a temperaturii corpului produsă de hipotalamus.

Cum să scazi febra în răceală și gripă

Temperatura de peste 38 de grade poate afecta creierul. Acesta este motivul principal pentru care temperatura corpului trebuie adusă la normal. (37 de grade).

Tipuri de febră

În mod normal febra reprezintă creșterea temperaturii corpului peste 38°C
Se întâlnesc patru tipuri de febră:

  • starea subfebrilă (o temperatură de până la 37,5 °C)
  • febră ușoară (37.5 – 38° C)
  • febră (o temperatură între 38 °C și 39 °C)
  • febră ridicată (o temperatură între 39 °C și 40,5 °C)
  • Hiperpirexie (o temperatură de peste 40,5 °C)

Atenșie! Cea mai mare temperatură pentru un organism uman a fost înregistrată la data de: Iulie 10, 1980 de către Willie Jones, în vârstă de 52 de ani: 46,5 °C.

În acest context, florile de soc și tei susțin transpirația pe durata stărilor febrile. Se pot bea 4-8 căni pe zi, în funcție de volumul necesar de transpirație și pentru a completa nivelul de lichide din corp.

Durata curei poate fi de 3-7 zile. După această perioadă, cura se poate continua cu două căni pe zi, timp de două-trei săptămâni.

Ciuboțica cucului, rădăcină de lemn dulce și mușețel

De asemenea, expectorația poate fi ușurată cu ceai de ciuboțica cucului, rădăcină de lemn dulce și mușețel, care au un efect balsamic și calmant asupra iritațiilor gâtului. Mai mult, putem ajuta circulația sângelui și proteja sănătatea vasculară cu ceai de frunze de ginkgobiloba, sulfină și tarhon.

Cum ne protejăm de gripă și răceală

Pentru a ne proteja de gripă și răceală, experții recomandă susținerea sistemului imunitar. Acest lucru se poate face foarte bine și cu ajutorul plantelor. De exemplu: florile de echinacee și frunzele de mentă. Principiile active din aceste plante ridică sistemul imunitar și corpul se reface mai repede în stările de răceală și gripă.

Pe langă plante, exista și alte remedii care pot fi folosite pentru a trata febra acasa. Cel mai adesea, se recomanda:

  • Odihna – este bine sa dormi cand ai febra; corpul tau are nevoie de energie pentru a lupta impotriva cauzei febrei si a se recupera;
  • Hidratare – cresterea temperaturii corporale poate duce la deshidratare; asigura-te ca bei suficiente lichide pentru a preveni aparitia acestei probleme; pe langa apa, mai poti consuma supa de pui, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante precum echinachea sau ghimbirul, despre care se spune ca ar ajuta la ameliorarea febrei;
  • Bai caldute – desi exista tendinta de a crede ca baie rece ar fi buna pentru febra, aceasta ar putea de fapt duce la agravarea simptomelor; o baie calduta sau calaie este mai indicata in astfel de situatii;
  • Comprese reci – imaginea unor comprese reci aplicate pe frunte este una pe care multi dintre noi asociem cu febra sau, mai bine spus, cu reducerea acesteia; totusi, se pare ca mai utila ar fi, cel putin in cazul febrei ridicate, plasarea acestora la axila sau in zona inghinala.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel