duminică, februarie 5, 2023

Atenție! Valul de viroze respiratorii şi gripe se amplifică de la o săptămână la alta, iar specialiştii estimează că vârful va fi atins după jumătatea acestei luni. Cele mai multe prezentări la camera de gardă sunt în capitală, iar pe poziţia a doua este judeţul Buzău.

Medicul Bogdan Micu, şef al Secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, ne pune în gardă privind diferenţa dintre gripă şi viroză respiratorie.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Atenție! Valul de viroze respiratorii și gripe se amplifică. Ce recomandă medicii

„În cazul gripei, febra este înaltă, slab responsivă la tratamentul cu antitermice şi de durată peste două, trei zile. În cazul Virozei respiratorii, febra este responsivă la tratamentul cu antitermice, nu este aşa înaltă ca în cazul gripei, iar durata este mult mai scurtă, o zi jumate, două zile”, a explicat dr. Bogdan Micu.

Cea mai frecventă complicaţie a gripei, precizează acelaşi medic, Bogdan Micu de la Buzău, este pneumonia.

Sursa menţionată ne recomandă ca în această perioadă când cam toate secţiile spitaliceşti sunt pline cu bolnavi de gripă, să ţinem cont de măsurile aplicate în perioada pandemiei de COVID-19 şi să revenim pe cât posibil la acestea.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

În primul rând, purtarea măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, persoanele care au multiple comorbidităţi să evite să meargă în locuri aglomerate şi copiii la el, spălarea pe mâini cât mai des după expunerea la virusul gripal.

gripa
Din cauza numărului mare de bolnavi, spitalele au introdus restricţii pentru vizitatori. Aşa se întâmplă şi în judeţul Giurgiu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Boala extrem de rară cu care a ajuns la spital un ...

Pentru a preveni răspândire a virusului gripal, la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au fost adoptate o serie de măsuri.

David Edelstein, purtător de cuvânt, spune că „vizitele se pot face zilnic, doar în intervalul 16:00 – 18:00, și e admisă maxim o persoană pe zi, pentru cel mult 15 minute. Astfel, la intrarea pe fiecare secție în parte, există botoși și halate de unică folosință. Triajul epidemiologic era un fapt ce nu a încetat să se facă în unitățile spitalicești.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Măsuri preventive au fost luate și în Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale.
Lucian Horhotă, managerul instituţiei: În principiu, se agreează admiterea vizitelor compasionale la ATI și restricționarea pacienților din secții cu paturi la o durată de 10 minute câte o persoană, cu echipament de protecție adecvat. În plus, se intensifică procesele de dezinfecție.

În județul Giurgiu sunt 29 de cazuri de gripă, iar în ultima săptămână au fost înregistrate peste 430 de infecții respiratorii și 99 de pneumonii.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private