Sari la conținut

Cum să slăbești cu postul intermitent? 5 reguli de bază! Ce legătură există între postul intermitent și diabet, demență și bolilele de inimă?

Post intermitent
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Postul intermitent te ajuta să slăbesti

După cum mulți dintre voi știți deja, postul intermitent este un tipar de alimentație care implică perioade scurte de post în care consumați puțin sau deloc alimente. Postul intermitent nu numai că ajută la scăderea în greutate, dar poate ajuta și la îmbunătățirea profilului colesterolului și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, care sunt factori de risc cunoscuți pentru afecțiuni precum diabetul, demența și bolile de inimă.

Cum să slăbești cu postul intermitent

Dacă îți dorești să pierzi excesul de grăsime de pe abdomen, postul intermitent este ceva pe care cu siguranță vei dori să încerci.

Deși postul poate părea neplăcut și inconfortabil, nu trebuie să fie.

CINCI lucruri pe care trebuie să le știi pentru o rutină de post intermitent de succes, indiferent de vârsta sau nivelul tău de sport.

Ca întotdeauna, acest articol este educațional și nu constituie un sfat medical.

Numărul 5. Începeți cu o perioadă mică de post intermitent

Există mai multe moduri de a implementa postul intermitent. Unele dintre cele mai populare includ metoda 16:8, dieta 5:2, Leangains, eat-stop-eat și post în zile alternative (ADF).

În cele din urmă, toate aceste metode pot fi eficiente, dar este important să aflii care dintre ele funcționează cel mai bine pentru tine. dieta va depinde de programul tău și de toleranța la foame.

Dacă aveți îndoieli, cel mai bine este să începeți cu un post de 12 ore și urmat de o fereastră de mâncare de 12 ore.

De acolo, puteți trece încet la un program de 14:10 sau 16:8, în care postiți timp de 16 ore și aveți o fereastră de mâncare de opt ore.

Pe măsură ce te obișnuiești cu postul, poți încerca să mărești fereastra de post sau să crești numărul de zile de post pe săptămână, pentru a se potrivi mai bine cu programul tău.

Numărul 4. Mâncați încet și constant.

După ce au trecut câteva ore fără să consumi alimente, ai putea simți că ai putea mânca un munte întreg.

Cu toate acestea, conform celor mai recente cercetări, mâncatul prea repede după un post este de fapt dăunătoare corpului și taliei.

Deși acest lucru este puțin probabil, sindromul de realimentare este o afecțiune care poate apărea, atunci când cantități mari de alimente sunt reintroduse prea repede în organism după o perioadă lungă de foame sau malnutriție. Acest lucru poate duce la dezechilibre electrolitice și complicații severe care pot fi fatale.

Este recomandat să vă faceți timp pentru a mesteca bine și a mânca încet după un post, pentru a permite sistemului digestiv să proceseze alimentele, fără a provoca dezechilibre. Făcând acest lucru, vă va ajuta, de asemenea, să evitați supraalimentarea.

Numărul 3. Bea multă apă.

Acest lucru poate suna ciudat, dar atunci când nu bei suficientă apă, corpul tău poate primi semnale mixte de foame.

Deshidratarea îți poate păcăli creierul să creadă că trebuie să mănânci, când, în realitate, chiar ar trebui să bei niște apă.

Prin urmare, a rămâne bine hidratat este o parte importantă a reușitei cu postul intermitent.

Cele mai bune băuturi de consumat în timpul unui post nu conțin calorii și îndulcitori, cum ar fi apa plată sau spumante, și ceaiul sau cafeaua fără aditivi.

Numărul 2. Alegeți alimente bogate în nutrienți.

Postul intermitent nu stabilește nicio restricție cu privire la alimentele pe care ar trebui să le consumi în timpul postului. Cu toate acestea, este foarte recomandat să vă concentrați pe alimente bogate în nutrienți.

După un post, este important să vă aprovizionați corpul cu alimente bogate în fibre, vitamine, minerale și alți nutrienți care pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge constant și la prevenirea deficiențelor de nutrienți.

Câteva exemple de alimente pe care ar trebui să le consumi după un post și care te vor ține sătul includ piept de pui, pește, verdeață cu frunze, nuci și ouă.

Dacă mesele tale sunt prea fade, le poți condimenta generos cu usturoi, ierburi, mirodenii sau oțet, care sunt extrem de sărace în calorii.

Numărul 1. Ține-te ocupat.

Înțelegeți că foamea vine și pleacă în valuri. Este un sentiment natural pe care îl poți învăța să-l recunoști și apoi să îl ignori. Este important să-ți ții mintea ocupată în timpul orelor obișnuite de masă sau de gustare în timp ce postești.

Dacă vă gândiți bine, majoritatea gustărilor pe care le faceți nu sunt pentru a evita malnutriția. Este de obicei din plictiseală sau stres.

Așadar, mergeți la plimbare, citiți o carte, jucați un joc sau faceți un puzzle de cuvinte încrucișate. Ieșiți din rutina de gustare care vă va împiedica să vă gândiți reflexiv la asta.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel