Sari la conținut

Cum să te bucuri de bunătățile de Crăciun, fără să te îngrași? Iată cei mai simpli pași!

fără să te îngrași

De cele mai multe ori, sărbătorile de iarnă sunt petrecute în familie, alături de cei dragi. În această perioadă se gătesc o mulțime de preparate tradiționale cu un conținut caloric considerabil, ceea ce poate îngrijora persoanele preocupate de siluetă. Cum te bucuri de aceste preparate pe care le-ai așteptat tot anul, fără să te îngrași?

Preparatele tradiționale pot fi irezistibile în special pentru cei care au ținut post. Expertul în nutriție și boli metabolice, Claudia Râșcu, relatează pentru „Ce se întâmplă doctore?” că există câteva trucuri prin care te poți bucura de mâncarea preferată, fără să te îngrași.  Iată ce pași simpli trebuie să urmezi!

Alege numai două feluri/ masă

O simplă schimbare ar fi să alegi numai două feluri de mâncare dintre numeroasele preparate. Acestea pot fi consumate în timpul unei singure mese. Astfel dacă vei lua prânzul, vei putea mânca oricare două feluri alese. Porțiile ar trebui să fie echilibrate, astfel încât să producă o senzație de sațietate. Între cele două feluri ar fi ideală o pauză de 15-20 de minute, timp în care sentimentul de sațietate își va face efectul, iar creierul tău va evita mancatul în exces.

Poți reduce din porție fără să observi că de fapt consumi mai puține alimente

Specialiștii au descoperit că avem tendința de a termina tot ce avem de mâncat din farfurie, chiar dacă nu ne mai este foame. Astfel, dacă folosești o farfurie mai mică sau reduci din porție de la început, vei scăpa ușor de câteva calorii în plus, fără să te deranjeze că nu mănânci destul. Creierul va considera că ai mâncat tot, deci ar trebui să fii sătul. De asemenea, poți mereu să adaugi dacă este nevoie. Dacă pui multă mâncare de la început, totuși, riști să mănânci numai din obicei, deși ți-ai potolit foamea de mult.

Fără sucuri!

Sucurile, se pare, dublează caloriile consumate în timpul mesei fără să ofere o senzație de sațietate. Poți alege un desert la masa e Crăciun, însă specialiștii recomandă să renunți la sucurile de orice tip.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel