joi, martie 23, 2023

Începând cu vârsta de 40 de ani, metabolismul – procesele fizice și chimice din organism care transformă sau utilizează energia – încep să încetinească. În plus, în acești ani, femeile suferă modificări hormonale care duc la o redistribuire a grăsimii corporale.

Ca urmare, organismul nu mai arde la fel de multe calorii, iar un plan sănătos de slăbire necesită unele ajustări și iscusință.

Te-ar mai interesa: Alimente de evitat la micul dejun. Cum îți faci ră...

Cu toate acestea, cu obiceiuri bune, este posibil să se piardă kilogramele care sunt peste recomandarea medicală. În acest scop, Business Insider prezintă cele mai importante acțiuni.

Mergeți pe jos sau alergați cel puțin 30 de minute pe zi

În mod ideal, începeți cu acest obiectiv și ajungeți la 10.000 de pași pe zi. Cu toate acestea, aceeași notă subliniază faptul că nivelul de solicitare va depinde de condiția fizică a fiecărei persoane.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că consecvența va permite obținerea celor mai bune rezultate.

Creșterea aportului de fibre

Alimentele bogate în fibre vă fac să vă simțiți mai sătui. De asemenea, acestea ajută la reducerea balonării stomacului.

Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...


Antrenament cu greutăți

Începând cu vârsta de 30 de ani, organismul începe să piardă masă musculară. Articolul din Business Insider sugerează să faci o rutină pentru a construi niște mușchi și a arde calorii.

Mănâncă mai multe proteine

Studiile arată că dietele bogate în proteine activează metabolismul și cresc senzația de sațietate. În plus, acestea contracarează pierderea masei musculare.

În plus, cercetările publicate în Journal of the American Dietetic Association sugerează că dietele sărace în proteine duc la o pierdere musculară crescută la femeile aflate la postmenopauză. Acest lucru poate juca un rol în încetinirea metabolismului.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Reducerea aportului de zahăr

Atunci când nivelul de estrogen și progesteron începe să scadă, situație care apare la menopauză, are loc o stocare mai rapidă a grăsimilor.

Beți mai puțin alcool

Este foarte caloric și, la femeile aflate la menopauză, poate agrava bufeurile.

În același timp, cercetătorii din Coreea de Sud au ajuns la concluzia că un consum excesiv contribuie la creșterea pierderii musculare.

Dormi suficient

Un studiu al Universității din Chicago a constatat că persoanele care au urmat un plan de slăbire și s-au odihnit suficient au pierdut mai mult procent de grăsime decât cele care au redus somnul.

Te-ar mai interesa: 15 riscuri medicale şi efecte toxice ale consumulu...

Pe de altă parte, lipsa somnului este legată de consumul excesiv de alimente și de alte tulburări alimentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private