Sari la conținut

Cum să-ți cureți plămânii de toxine? Soluții la îndemâna tuturor

Emfizemul e o afecțiune pulmonară cronică.
Sursă foto: pixabay
În cazurile severe, corticosteroizii pot fi utilizați pentru a reduce inflamația pulmonară.

Cum poți să-ți cureți plămânii de toxine? Plămânul este principalul organ respirator la numeroase animale de uscat, dar și la amfibieni. La un om adult, în 24 de ore, plămânii sunt traversați de 10.000 litri de aer și 800 litri de sânge.

Pentru a avea un organism sănătos și pentru a ne proteja plămânii, trebuie neapărat să schimbăm stilul alimentar. Unele alimente au puterea de a curăța plămânii de toxine.

Cum poți să-ți cureți plămânii de toxine? Soluțiile sunt simple și la îndemâna tuturor

Înainte de a adăuga aceste alimente în dieta ta, trebuie să știi că renunțatul la fumat este și el un pas important atunci când vrei să ai grijă de plămânii tăi.

Fumul de țigară afectează alveolele pulmonare și distruge cilii responsabili cu eliminarea infecțiilor și poluanților din plămâni. Substanțele chimice din tutun accelerează stresul oxidativ, ceea ce cauzează inflamație și deteriorarea celulelor pulmonare.

Nutrienții care protejează plămânii de infecții și poluare sunt vitaminele C și E, betacarotenul, acidul folic, seleniul, zincul.

Alimente benefice pentru plămâni

O dietă echilibrată, bogată în alimente naturale, gătite în mod sănătos sau cât mai puțin preparate termic, asigură de obicei nutrienți care sprijină sistemul imunitar și sistemul respirator.

Alimente care luptă împotriva infecțiilor

În plus, se recomandă includerea în dietă a următoarelor alimente:

Legume crucifere, legume verzi, morcovi, ardei, rosii – contin combinații echilibrate de vitamine și antioxidanți care ajută la funcționarea optimă a plămânilor.

Specialiștii recomandă consumul a 6-8 pahare de apă pe zi

Ghimbir, usturoi, ceapă și plante aromatice – luptă împotriva infecțiilor și inflamațiilor.

Mere, citrice, fructe de pădure, avocado – combat inflamațiile.

Iaurt natural, sana, kefir – surse de probiotice care ajută la echilibrarea florei intestinale.

Pește, carne albă, ouă, nuci – conțin grasimi sănătoase omega 3 și proteine care sprijină sistemul imunitar.

Hidratarea este eficientă

Nu uitați să vă hidratați. Apa este esențial pentru sănătatea organismului. Ajută la eliminarea toxinelor, inclusiv a celor din plămâni. Se recomandă consumul a 6-8 pahare de apă pe zi, dintre care primul dimineața, înainte de micul dejun, potrivit vbiz.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel