miercuri, decembrie 7, 2022

Este foarte important în această perioadă să ne ferim de gripe și viroze, care ne pot afecta sănătatea și starea de bine. Pentru a rămâne sănătoși, trebuie să ținem cont de sfaturile medicilor, precum evitatul zonelor aglomerate, purtarea măștilor de protecție, sau spălarea atentă a mâinilor.

Cum să ne ferim de gripe şi viroze. Dr. Marinescu: Nu e altceva decât o protecţie

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat încă din luna septembrie că, în această toamnă, gripa ar putea fi cea mai gravă din ultimii ani, iar sezonul acesteia va dura până cel puţin în luna aprilie.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

virozele
Sursa: Unsplash

Dr. Marinescu: Risc mare de infectare

În acest context, medicul Adrian Marinescu a explicat cum ne putem feri de gripe şi viroze. Directorul medical al spitalului Matei Balş a oferit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cinci sfaturi utile pe care oricine ar trebui să le urmeze pentru a se feri de gripă şi viroze.

Dr. Marinescu susţine că spălatul mâinilor cu apă şi săpun, evitatul zonelor aglomerate,  evitarea unei persoane care are o simptomatologie respiratorie acută, educarea copiiilor în privinţa modalităţilor de prevenţie şi purtatul măştii sunt reţeta perfectă pentru a te menţine sănătos în sezon gripal.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

„Spălatul mâinilor cu apă şi săpun, evitatul zonelor aglomerate, faptul că nu venim în contact cu o persoană care are o simptomatologie respiratorie acută şi despre care nu ştim dacă are Covid, gripă sau viroză, cred că sunt lucruri extrem uşor de făcut”, susţine medicul.

Dr. Marinescu: masca este utilă în spaţiile aglomerate

Pentru că copiii noştrii trebuie să fie atenţi la nivel de colectivităţi pentru că acolo va fi un risc mare de infectare pentru toate variantele.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Şi să ştiţi că în final chiar şi masca este utilă în spaţiile aglomerate, este utilă pentru persoanele vulnerabile, şi nu e altceva decât o protecţie în raport cu gripa şi în raport cu virozele”, conchide dr. Adrian Marinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private