sâmbătă, aprilie 1, 2023

Privarea de alimente cu mult zahăr provoacă uneori stări asemănătoare sevrajului. Aflaţi câteva metode de vindecare!

Zahărul stimulează serotonina şi dopamina, aceiaşi hormoni „ai fericirii” activaţi şi de droguri, arată studii complexe efectuate pentru înţelegerea fenomenului.

Ameţeală şi frisoane de la lipsa zahărului

Fie că vorbim de dependenţă sau de o problemă de control, privarea de la porţia zilnică de zahăr poate genera manifestări extreme precum stări de ameţeală, anxietate şi chiar frisoane.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

 

Zahărul activează toate celulele din creier. Consumul excesiv de dulciuri poate modifica receptorii de la nivelul creierului, care reglează ceea ce mâncăm. Modificarea cantităţilor poate face ca şi simpla imagine a unui aliment dulce să se manifeste la nivel cerebral, ca şi în cazul dependenţilor de droguri. „Tendinţa de a ciuguli mereu câte ceva dulce provoacă variaţii ale nivelului de zahăr din sânge. În felul acesta, pot exista scăderi bruşte ale glicemiei, care dau ameţeli şi frisoane”, detaliază medicul Kristin Kirkpatrick, de la o clinică din Cleveland (SUA).

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Specialiştii spun că, pentru a scăpa de dependenţa de zahăr trebuie să urmaţi o dietă care să vă ajute să schimbaţi total modul în care mâncaţi.

Eliminarea bruscă a zahărului este o metodă temporară, a cărei efecte sunt de scurtă durată.

Încercaţi să eliminaţi dulciurile treptat. Începeţi prin a elimina desertul, după cină. Apoi reduceţi zahărul din cafea sau cereale, însă nu vă aşteptaţi la miracole. Este nevoie de timp pentru a scăpa definitiv de dependenţă.

Când vrei dulce, de fapt îţi e foame

Te-ar mai interesa: Alimentul care RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL în tot corpul....

Dacă după-amiază vi se face brusc poftă de ceva dulce, nu daţi vina neapărat pe dependenţa de zahăr. Foamea este de cele mai multe ori în spatele acestei dorinţe neaşteptate. „Dacă mâncaţi suficient la mesele princiapale şi dacă luaţi o gustare sănătoasă, cu fructe, puteţi minimiza dorinţa arzătoare pentru dulciuri”, garantează Nancy Clark, nutriţonist sportiv.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private