Sari la conținut

Cum să trăiești mai mult: consumul zilnic a unui anumit condiment poate scădea „semnificativ” colesterolul

Știm că există multipli factori care ne influențează sănătatea și longevitatea. Unele dintre acestea sunt în mare parte în controlul nostru, de exemplu alegerile dietetice.

Pe măsură ce oamenii din întreaga lume continuă să caute secretele unei vieți lungi, scopul rămâne ca noi să trăim sănătoși până la bătrânețe. Unele obiceiuri de viață s-au dovedit a fi cele mai puternice măsuri de prevenire a morții timpurii, arătând că pot fi capabile să prevină bolile. Într-adevăr, se știe că mai multe alimente reduc colesterolul sau sunt lăudate pentru proprietățile lor de sănătate.

Un nou studiu sugerează că muștarul din cereale integrale este bun pentru tine și că 10 g sau o linguriță  consumat în fiecare zi, poate ajuta la atingerea unui nivel sănătos de glucoză și colesterol din sânge.

Studiul a constatat că 86% dintre participanți au observat o scădere a glicemiei și/sau a colesterolului pe o perioadă de 12 săptămâni.

Muștarul din cereale integrale

În special pentru colesterol, cercetarea a constatat că 64% dintre voluntari au observat o scădere a nivelului de colesterol din sânge în cele 12 săptămâni.

Rezultatele cercetării se bazează pe 42 de voluntari care au luat parte la studiu, toți aveau vârste cuprinse între 40 și 70 de ani și erau supraponderali sau obezi clinic.

Participanții au mâncat zilnic o linguriță  de muștar integral timp de 12 săptămâni. Nivelurile lor de glucoză din sânge și colesterol au fost măsurate înainte de studiu și din nou în saptamana a doua si în săptămâna 12.

NHS spune că o dietă sănătoasă și echilibrată este o parte importantă a menținerii sănătății bune.

„Acest lucru înseamnă să mănânci o mare varietate de alimente în proporțiile potrivite și să consumi cantitatea potrivită de alimente și băuturi pentru a obține și a menține o greutate corporală sănătoasă”, sunt concluziile studiului.

Organizațiile de sănătate sugerează că majoritatea oamenilor  mănâncă și beau prea multe calorii, prea multe grăsimi saturate, zahăr și sare și nu suficiente fructe, legume, pește gras sau fibre.

Este recomandat să consumați cel puțin cinci porții dintr-o varietate de fructe și legume în fiecare zi.

În timp ce anumite alimente ar putea crește longevitatea, simpla scădere a aportului de proteine pe bază de carne ar putea fi, de asemenea, legată de o durată de viață mai lungă.

Cercetătorii care investighează populațiile mai în vârstă au descoperit că dietele celor care trăiesc în aceste regiuni constau în alimente pe bază de plante procesate minim – în principal cereale integrale și verdeață.

NHS adaugă că adulții ar trebui să facă un anumit tip de activitate fizică în fiecare zi.

„Exercitul fizic doar o dată sau de două ori pe săptămână poate reduce riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral”, notează organizația.

De asemenea, sugerează că ești vigilent cu privire la ceea ce bei. „Nu uitați să completați cu multă apă pentru a evita deshidratarea, care vă poate face să vă simțiți obosit și confuz.

Ceaiul, cafeaua și sucul de fructe vă vor ajuta, de asemenea, să rămâneți hidratat, dar evitați băuturile carbogazoase cu zahăr. Dacă beți alcool, păstrați cel puțin două zile pe săptămână fără băutură pentru a oferi ficatului timp să-și revină de efectele toxice ale alcoolului și nu depășiți limitele zilnice recomandate pentru consumul de alcool.

Știm cu toții că fumatul este rău pentru corpul și creierul tău. Este legat de o serie întreagă de probleme de sănătate diferite, inclusiv boli de inimă, cancer pulmonar și bronșită.

Vestea bună este că, dacă renunți la fumat, indiferent de vârstă, circulația, capacitatea pulmonară și nivelul de energie se vor îmbunătăți.”

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel