marți, iunie 6, 2023

CURĂȚAREA saltelei poate părea o sarcină dificilă, dar există în dulapul de bucătărie ceva ce ne va face sarcina mai ușoară. Ce este și cum funcționează?

Doamna Hinch expertă în curățenie, cu propria linie de produse de curățenie, recomandă un produs simplu atunci când vine vorba de curățarea saltelelor.  Este vorba de un ingredient simplu, complet natural, despre care spune că poate „absorbi mirosurile”

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub numele de bicarbonat, ar putea fi ascuns în dulapul din bucătărie pentru zilele în care vrei să pui ceva la copt.

Pulberea albă este de obicei folosită ca dospitor în prăjituri, brioșe și prăjituri.

Cu toate acestea, are și o serie de utilizări multifuncționale pentru curățarea casei.

Ea a postat despre utilizarea ingredientului pentru a-și împrospăta saltelele în 2020, spunându-le fanilor: „Pentru cei care întreabă de ce folosesc bicarbonat și ce face acesta, este un eliminator de mirosuri”.

Ea a explicat: „Orice mirosuri care pot persista în saltea, pune bicarbonat și le absoarbe. Funcționează foarte, foarte bine.”

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Deci, cum să vă curățați salteaua folosind bicarbonat de sodiu?

Pentru a urma trucul „bicarbonat de sodiu pe saltea” al doamnei Hinch, veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, o sită, un aspirator și câteva uleiuri esențiale precum levănțica.

Curățarea saltelei se face cel mai bine atunci când curățați restul lenjeriei de pat, așa că începeți prin a vă desprinde cearșafurile, husa de pilota și fețele de pernă.

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu

Pune-le pe toate în mașina de spălat și spală-le ca de obicei. Dacă aveți o protecție de saltea, ar trebui să o eliminați și pe acesta.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

Protecțiile de saltea nu trebuie spălate la fel de des ca lenjeriile de pat standard, specialiștii în pat de la Dreams.co.uk recomandă să le schimbi o dată la două luni.

Este posibil ca acest lucru să fie mai frecvent dacă aveți o scurgere neașteptată sau lăsați animalele de companie în pat.

Apoi, pentru a-ți aborda salteaua, folosește o sită pentru a presăra bicarbonat de sodiu peste suprafață. Lăsați-l să acționeze pe pat timp de aproximativ o oră.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

După ce a trecut o oră, îndepărtați orice exces de pulbere cu un aspirator.

Doamna Hinch adaugă că apoi aruncă câteva uleiuri esențiale pe perne pentru a le lăsa cu un miros dulce și liniștitor.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă îmbunătățiți parfumul, experții de la The Spruce recomandă să amestecați uleiul esențial cu bicarbonatul de sodiu înainte de stropire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private