marți, iunie 6, 2023

Ficatul îndeplionește aproximativ 500 de functii vitale la nivelul intregului corp. Pe lângă eliminarea toxinelor din organism, ficatul mai are multe alte roluri precum producerea bilei, un lichid care ajută la digerarea alimentelor. Ficatul transformă alimentele și băuturile în energie și nutrienți. De asemenea, ajută la coagularea sângelui.

Ficatul se poate regenera

Ficatul este singurul organ care se poate regenera atunci când o parte este deteriorată sau îndepărtată. De aceea, putem dona o parte din ficat.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Anumite persoane urmează diferite diete de detoxifiere pentru a elimina toxinele, însă nu există dovezi științifice că aceste diete chiar funcționează. Cel mai bun lucru pe care pe care îl poți face ca să-ți păsetrezi ficatul sănătos e să ai o dietă sănătoasă care se cuprindă toți nutrienții de care ficatul are nevoie pentru a-și îndeplini toate rolurile.

Alcoolul și alimentele procesate îți pot distruge ficatul. Ficatul gras, hepatita etilică și ciroza alcoolică sunt boli de ficat care apar din cauza consumului de alcool.

Ciroza este cea mai gravă afecțiune a ficatului și chiar dacă alcoolul poate contribui la apariția ei, poate fi cauzată și de hepatita B sau C.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Reducerea consumului de alcool ajută la prevenirea bolilor de ficat. O greutate corporală sănătoasă, exercițiile fizice și dieta echilibrată mențin ficatul sănătos.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private