vineri, august 19, 2022

Cum scăpăm de stres? Trucul divulgat de un specialist este următorul: „Ai nevoie de o creștere a presiunii sângelui, ca să nu leșini”, a explicat Dave Asprey.

Stresul atacă pe nevăzute. Viața omului modern este plină de provocări și multa presiune, cu care organismul ajunge fie să se obișnuiască, ori ajunge sa lupte, urmând ca în final să-i cedeze.

Pune stăpânire pe noi și ne afectează încet sănătatea fizică și mentala. Cât nu-i prea tarziu, învață să îl dobori fără ajutorul suplimentelor.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Stresul, un rău aproape imposibil de evitat

Dave Asprey, fondator al companiei Bulletproof și autor al volumului ”Fast This Way”, a divulgat lumii întregi un truc ingenios. Te vei relaxa, iar starea de stres va dispărea instant. Mai mult, vei avea și un somn mult mai bun.

Sarea de Himalaya ar putea fi soluția care te poate scăpa de stres, susține antreprenorul și scriitorul Dave Asprey.

Trucul care te scapă de stres: o singură linguriță de sare într-un pahar de apă

Soluția este o singură linguriță de sare într-un pahar de apă pe care să îl bei dimineața. Această licoare minune îți poate da toată energia de care ai nevoie întreaga zi.

Dave Asprey a spus cum trebuie consumată sarea de Himalaya, dar și modul în care aceasta acționează asupra organismului nostru.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Ce se întâmplă când te trezești dimineața?

„Când te trezești dimineața, ia un vârf de cuțit de sare de Himalaya, pune-o într-un pahar cu apă și bea-o”, a spus acesta.

Care este legătura dintre acest tip de sare și nivelul de stres al organismului? Ei bine, potrivit Mind Body Green, cortizolul, nivelul hormonului de stres, poate afecta glicemia, presiunea sangelui dar și nivelul inflamațiilor din corp.

Astfel, când te trezești dimineața, cortizolul atinge cel mai ridicat nivel, pentru a-ți furniza energia de care ai nevoie ca să-ți ziua, explică specialistul.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

„Ai nevoie de o creștere a presiunii sângelui, ca să nu leșini”, mai explică Asprey.

Deși în general rolul cortizolului este acela de a oferi corpului energia de care are nevoie dimineața, în cazul multor persoane, care se confruntă cu un nivel de stres ridicat, rezultatul este diferit. Acestea se trezec cu o creștere majoră a gradului de stres, în special în primele ore ale dimineții, atunci când hormonul atinge cel mai ridicat nivel, potrivit healthline.com.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Soluția pentru un somn adânc

Specialistul precizează că o canitate mică de sare poate scădea nivelul de cortizol, suficient cât pentru a-ți păstra energia, fără a te simți anxios sau compleșit.

Dave Asprey atrage atenția asupra cantității de sare, el susține că trebuie luate doar câteva guri dintr-un pahar cu apă combinat cu o linguriță de sare de Himalaya.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private