sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Elena Oceanu

Ai probleme cu somnul, stari de balonare sau schimbari bruste ale starii de spirit? Inainte de a te duce la farmacie, da o raita prin bucatarie, caci alimentatia corecta este “medicamentul” principal care combate problemele de sanatate.

Doctorul Mark Hyman, autor al cartii “The Blood Sugar Solution”, atrage atentia ca “alimentele proaspete sunt cele mai puternice medicamente de pe planeta”. Acestea reguleaza fiecare functie a organismului, motiv pentru care putem combate diverse probleme de sanatate prin alimentatia zilnica.

Problema: balonarea
Solutia: mananca fructe si legume zemoase
Daca te simti balonata, consuma fructe si legume cu continut mare de apa. Telina, castravetii si pepenele rosu sunt alimente foarte zemoase care iti pot usura tranzitul intestinal si te pot ajuta sa scapi de balonare, fara a mai fi nevoie de dai o fuga la farmacie pentru a-ti lua carbune activ. O cauza frecventa a balonarii este consumul excesiv de sare/sodiu. Medicul Elizabeth Somer sustine ca, desi avem nevoie de sodiu pentru a supravietui, aportul zilnic este, deseori, prea mare. Organismul neputand elimina sarea, retine apa pentru a combate continutul excesiv de sare. O alimentatie cu mai putin sare poate fi totodata o solutie pentru a scapa de retentia de apa si de balonare.

Continuarea pe Lyla.ro