luni, noiembrie 28, 2022

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Aceasta ia contact cu lumea exterioară și ne ajută să explorăm. Din acest motiv, fiind bariera organismului nostru, ea poate suferi diferite modificări de-a lungul timpului.

Pielea ne protejează și ne îngrijește. Astfel, ea poate suferi de multe ori și aspectul se poate deteriora. Fie că este vorba despre cicatrici, intervenții sau înaintarea în vârstă, pielea nostră nu va arăta mereu la fel.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Celulita este o astfel de modificare. Ea apare din cauza unui depozit de grăsime situat sub piele. Acesta se poate depozita din cauza greutății excesive sau, de asemenea, din cauza altor factori care nu sunt influențeți neapărat de greutate.

Celulita poate avea un aspect neplăcut. Cum o eliminăm? Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare că celulita poate fi ameliorată cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase.

Cum eliminăm celulita?

„Ca să scapi de celulita de tip fibros e important să înțelegi și ce orizont de timp îți este necesar: în funcție de gradul de severitate al celulitei, o reducere cu 1-2 trepte se obține în prima lună, apoi durează ceva mai mult ca să vezi rezultate constante. Ideea este că dacă ai o celulită foarte accentuată, ea nu va dispărea niciodată, dar poate fi ținută sub control într-un stadiu care să îți permită să te bronzezi pe plaja fără să stai stresată. Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont pentru a scăpa de celulita fibroasă este să fim permanent atente la alimentația, hidratarea și antrenamentele noastre.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Primul pas este cel alimentar

AI nevoie de o dietă bogată în legume și fructe, cu consum echilibrat de proteine de bună calitate (pește de captură, pasări crescute lent, carne slabă de vițel), din care elimini dulciurile, prăjelile și alimentele grase și sărate iar asta te ajuta să începi să rezolvi problema celulitei fibroase de pe picioare sau fund. De asemenea, este important să te preocupi de aportul de lichide: bea multă apă (trebuie să consumăm între 35- 44 de ml de apă per kilogram corp), evită sucurile carbogazoase și pe cele dulci, consumă cu moderație cafea și renunță la ceaiurile de slăbire.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Exerciții fizice

Antrenamentele (în general exercițiile fizice) sunt și ele foarte importante: mergi la sală de 2-4 ori pe săptămână, la ore de cardio de intensitate moderată, dar și la pilates sau yoga, pentru a stimula sistemul limfatic.

Tratamente cu radiofrecvență

Celulita de tip fibros raspunde bine la tratamente cu radiofrecvență și masaje endermologice, iar daca bugetul permite acest gen de tratamente, ele vor face o diferență în bine pentru masa musculară. Însă trebuie să știm că celulita fibroasa se reinstalează odată cu revenirea la o alimentație nesănătoasă și sedentarism.

Te-ar mai interesa: Misterul celui mai longeviv medic din lume. A trăi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private