sâmbătă, mai 28, 2022

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse ce este frica și ce metode avem la îndemână pentru a scăpa de ea.

„Frica este un sentiment normal. Aşa se vede un om cu sentimente. Atunci când avem o astfel de criză, să ne dăm puţin timp.

Oamenii în momentele de frică se lasă duşi de ea. De fapt, este o emoţie care ne poate da multe probleme. De pildă, sunt oameni care fac infarct pe loc.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Chiar şi noi, cei tineri, într-o criză de frică putem face un mic infarct.

Ştim că organismul are o formă de protecţie a lui şi atunci când avem această frică suprarenalele noastre reacţionează şi se secretă multă adrenalină. Când ne este frică, avem multă putere.

Frica are are mai multe feluri de a se manifesta. Gol în stomac, ne transpiră palmele, parcă încremenim. Vezi, auzi, dar nu poţi să urli, parcă ai înţepenit.

Ne poate creşte tensiunea, chiar dacă nu suntem hipertensivi. Organismul când este curpins de frică, la nivel mental se întâmplă totul. Creierul nostru dă nişte implusuri electrice”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

Nouă metode prin care putem scăpa de frică, cu Lidia Fecioru

„În primul rând, să o controlăm şi să ne dăm timp. Când începe să ne bată inima şi nu ştim încotro să o luăm, trebuie să stăm câteva minute să vedem cum reacţionăm pe mai departe.

Foarte multă lume a rămas cu frica de moarte, după acestă pandemie. Nu îmbolnăvirea este problema, ci moartea. Frica nu a plecat niciodată.

Poţi trăi cu frica, dar ea va fi însoţită de depresie. E bine să ne plimbăm şi să ne facem un cadou. Să bem o cafea în oraş. Să ieşim cu prietenii, cu alte cuvinte să schimbăm mediu. Să încercăm să nu ne izolăm. Izolarea va creşte frica şi depresia.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Oamenii au avut tendinţa să se izoleze şi din cauza asta şi-a făcut loc şi depresia. Trebuie să învăţăm să trăim şi cu boala. Nu trebuie să fugim de ea.


Înfruntarea, una dintre metodele prin care putem scăpa de frică

Să învăţăm să înfruntăm frica. Dacă o evităm, ea va deveni şi mai puternică. Să nu stea oamenii în forma de frică. Cu cât stăm în această frică, ea va creşte. Trebuie să o înfruntăm.

Trebuie să încerci în etape. Să ieşi, să ai comunicare şi astfel vei scăpa de această frica.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

De multe ori, când suntem în forma de frică, să încercăm să ne imaginăm cel mai rău scenariu posibil. Ce se poate întâmpla cel mai rău. Să vedem cea mai rea situaţie. Gândind aşa, vom învinge frica. Atunci vei activa planul B de rezolvare a problemei.

Să întrebăm în jur, dar depinde de situaţie. E bine să facem acest exerciţiu.

Să încercăm să nu fim perfecţi. Să tindem să fim perfecţi, e deja mai mult ca perfect.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Să ne imaginăm un loc de poveste atunci când ne curpinde frica. Să ne luăm o pauză de la activităţile cotidiene. E bine să ne izolăm o zi, poate chiar două. Să ne aşezăm informaţiile.

Trebuie să vorbim despre fricile noastre. Atunci când ne este frică, este clar că suntem într-o depresie şi este bine să mergem la un psiholog. De ce îţi este frică, de aia nu scapi.

Suntem rodul gândirii noastre. Ceea ce gândim se materializează, indiferent de situaţie. Important este să ne deconectăm. Dacă vedem că ne stăpâneşte o astfel de stare, să ieşim undeva. Să mergem la munte sau să încercăm să ne vedem cu oameni dragi. Oamenii reacţionează pe moment”, a mai spus bioenergoterapeutul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private