Sari la conținut

Cum scapi de grăsime, fără DIETĂ. Doctor Cezar: ”Nimic nu e interzis, totul e permis!”

doctor cezar
Sursă foto: Dr. Cezar Facebook
Dr. Cezar, despre elementul vital pentru sănătate

Există o mulțime de modalități prin care puteți pierde în greutate, de la mici schimbări legate de ceea ce mâncați și beți până la găsirea unui sprijin mai mare.

Dacă sunteți supraponderal, pierderea în greutate vă va oferi mai multă energie și va contribui la reducerea riscului de obezitate, boli de inimă și diabet de tip 2.

Doctorul Cezar a dezvăluit, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care sunt cele șase măsuri pentru a scăpa de grăsimea acumulată, fără a mai cântări alimentele și fără a număra caloriile.

Motivația

„În primul rând să se gândească de ce vrea să facă asta. Îți trebuie o motivație. Poate ai copii de crescut sau vrei să-ți vezi nepoții sau îți place viața. Pentru că dacă nu-ți place viața e ok să te sinucizi lent. Vreau ca peste 20-30 de ani să nu mă întoarcă cu targa într-un centru de reanimare? Vreau să mor la mine în pat de bătrânețe bună? Dacă oamenii nu mai au niciun scop, le e ușor să cadă în prada plăcerilor de azi. Și 80 de ani dacă ai îți poți schimba viața. Poate vrei să mai trăiești încă 10…”, a explicat medicul cardiolog.

Conștientizarea

„Să vezi ce ai făcut astăzi, ce ai făcut ieri. Îți faci plăcerea, dar mai mănânci și o salată, mai ții și un post, hai să fii mai cumpătat, o zi sau două. Pentru că merg pe principiul: nimic nu e interzis, totul e permis. Pentru că ce e interzis, mai rău e râvnit.”, a adăugat doctor Cezar.

Hidratarea

„E foarte importantă hidratarea, să avem săruri minerale”, spune el. De altfel, medicul recomandă postul negru sau postul intermitent care se ține doar cu apă bogată în minerale.

Mișcarea

„Nu există sănătate fără mișcare. Oricine poate să facă mișcare. Corpul trebuie să se miște.”, a completat medicul.

Respirația

„Nu respirăm, nu știm să respirăm. Plămânii nu sunt folosiți, nu e folosită diafragma, deci eu când umflu și vreau să umflu toți plămânii, eu trebuie să împing diafragma în jos, și în felul ăsta masez și intestinele, pentru că dacă am constipație, le mai dau două palme acolo să se miște. Respirația este o funcție automată a organismului pe care o putem controla voluntar. Singura! Nu poți controla ritmul cardiac, dar poți controla respirația care le controlează pe toate”, a explicat dr. Cezar.

Soarele

Cu ce ne-ar putea ajuta soarele să dăm jos kilogramele? E simplu. Vitamina D este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. „Carența de vitamina D cauzează obezitatea!”, a adăugat doctor Cezar, invitatul lui Iusti Fudulu la iThink.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel