Sari la conținut

Cum scapi IMEDIAT de grăsimea abdominală. Nutriționiștii au dezvăluit secretul

Cum scapi IMEDIAT de grăsimea abdominală. Grăsimea pe care nu o putem simți la palpare: grăsimea viscerală. Este mult mai periculoasă decât cea de la suprafață, grăsimea abdominală e un risc pentru organism deoarece acoperă o parte din organele vitale – stomacul, ficatul, intestinele. Afectează femeile, bărbații și copiii și este adesea pusă pe seama unui stil de viață dezechilibrat.

Cum scapi IMEDIAT de grăsimea abdominală. Nutriționiștii au dezvăluit secretul

Dacă circumferința taliei depășește 88 cm la femei, respectiv 102 cm la bărbați, e momentul să acționăm. Grăsimea abdominală este singurul tip de grăsime de care îi îngrijorează medicii, deoarece poate fi un indicator al altor probleme grave de sănătate, potrivit menshealth.com.

„Grăsimea de pe burtă, numită și grăsime viscerală, este unul dintre cele mai îngrijorătoare tipuri de creștere în greutate”, explică Zayd Nashaat , medic la Clinica Regională Austin din Austin, Texas. „[Oamenii] cu greutate corporală relativ normală, cu excepția abdomenului, tind să aibă un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă, diabet, probleme hepatice și cancer, printre alte probleme de sănătate”, mai spune acesta.

Grăsimea viscerală cauzează mai mulți factori de risc pentru sănătate

Motivul pentru care se crede că grăsimea viscerală cauzează mai mulți factori de risc pentru sănătate este că cuprinde organele și crește rezistența la insulină, continuă el.

„În mod specific, măsurătorile taliei de peste 88 de centimetri pentru o femeie sau de 102 de centimetri pentru un bărbat indică un risc crescut de a dezvolta boli de inimă și diabet de tip 2.”

Cum să scapi de grăsimea de pe burtă?

Reduceți caloriile într-un mod inteligent. „Scăderea în greutate în general ar trebui să ducă la o scădere a grăsimii de pe abdomen”, spune el.

Mâncați mai multe fructe și legume proaspete (în special cele verzi, fără amidon, precum și proteine ​​slabe și grăsimi bune, cum ar fi pui, pește, fasole și leguminoase. Acest lucru vă poate ajuta să pierdeți grăsimea de pe burtă.

Mănâncă mai multe proteine

Proteinele cresc hormonii care te fac să te simți sătul, astfel încât să te simți mai plin pentru perioade mai lungi de timp decât ai putea cu alte alimente. Asta înseamnă că vei reveni mai rar la frigider, iar grăsimea ta de pe abdomen se va topi.

Mănâncă mai multe fructe și legume

Sunt bogate în nutrienți și oferă o mulțime de fibre, pentru a promova o bună sănătate gastrointestinală, spune dr. Nashaat. De asemenea, te vei simți sătul cu mai puține calorii.

Bea mai puțin alcool

Kazlauskaite spune că băieții care doresc să reducă grăsimea din burtă ar trebui să reducă consumul de alcool. Pe lângă cele evidente – caloriile goale – alcoolul poate reduce inhibițiile și te poate face să atingi mai multe calorii goale.

Fă sport

Pentru a pierde cu adevărat grăsimea așa cum doriți, cercetări recente sugerează că 300 de minute pe săptămână de activitate sportivă poate ajuta la scăderea în greutate.

Limitați băuturile cu zahăr

Zahărul din sucuri sunt rapid absorbite în sânge, ceea ce crește insulina, spune Kazlauskaite. Iar consumul frecvent de băuturi îndulcite cu zahăr este legat de creșterea în greutate, obezitate și diabet de tip 2.

Limitați stresul

Cortizolul, cunoscut sub numele de hormonul stresului, este legat de un procent mai mare de grăsime abdominală și de creștere în greutate. De fapt, persoanele care au niveluri ridicate de cortizol pentru perioade lungi de timp au mai multe șanse de a dezvolta obezitate abdominală.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel