Sari la conținut

Cum scazi colesterolul fără medicamente. Medic RUS: „Aveți nevoie de 50 de grame din acest fruct pe zi pentru a reduce şi colesterolul, și markerii inflamatori din organism”

fructe uscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Importanța vitaminei B12 în organism

Fructele uscate nu numai că prelungesc aroma verii, dar ne oferă și o savoare aparte.

Prunele uscate sunt o sursă excelentă de potasiu, magneziu, calciu, fier și provitamina A (beta-caroten) și niacină sau B3. Vitamina C, care este mai abundentă în fructele proaspete, se pierde în timpul uscării. Sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, ceea ce le conferă proprietăți sănătoase pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Cum scazi colesterolul fără medicamente

Doctorul rus Lisa Afinskaya a evidențiat efectul miraculos al prunelor uscate pentru colesterol. Aceasta a constatat că aceste fructe sunt extrem de folositoare mai ales pentru persoanele în vârstă:

„Aveți nevoie de 50 de grame din acest fruct pe zi pentru a reduce colesterolul și markerii inflamatori din organism”, spune medicul rus.

Prunele uscate reprezintă o sursă de nutrienți precum borul, vitamina K și calciu, care au efecte protectoare și ajută la formarea și menținerea celulelor osoase; din acest motiv, ele acționează în prevenirea și tratarea osteoporozei.

Studiile arată că prunele uscate pot reduce riscul de osteoporoză la femeile aflate la menopauză, astfel că este indicat să consumați cel puțin 1 prună pe zi pentru a obține acest beneficiu.

„Este un adevărat superaliment pentru oase. Acest fruct câștigă meritat laurii de cel mai bun fruct pentru aparatul osos-articular. Pruna albastră conține multe substanțe importante care protejează oasele: vitamina K, magneziu, potasiu, bor, cupru și polifenoli. Alte fructe uscate (caisele uscate, stafidele, mango uscat și altele) nu au astfel de proprietăți în beneficiul oaselor”, spune Lisa Afinskaya, scrie România TV.

beneficii prune uscate
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Principalele beneficii

Principalele beneficii ale prunelor sunt următoarele:

  • Combate constipația
  • Protejează împotriva bolilor cardiovasculare
  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Controlează glicemia
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Îmbunătățește sănătatea oaselor
  • Previne cancerul
  • Protejează împotriva bolilor pulmonare
  • Previn anemia
  • Detoxifiază organismul

Cheia pentru a beneficia de pe urma consumului acestui fruct deshidratat constă în cantitatea consumată, care trebuie să fie în porții mici, deoarece atunci când fructul este deshidratat toți nutrienții sunt mai concentrați și este mai bogat în calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel