
Cum scazi nivelul trigliceridelor, în mod natural? Alimente recomandate

Nivelul triglicelidelor poate fi dezechilibrat de greutatea excesivă, fiind un indicator important că este necesar să faci câteva schimbări în stilul de viață. Nivelul ridicat de trigliceride poate semnala, de asemenea, probleme de sănătate mai grave.
Trigliceridele, în cantități excesive, indică posibile probleme cardiovasculare, deoarece acestea dăunează inimii, în timp.
Trigliceridele, adică indicatorul grăsimilor din sânge, trebuie să fie la un nivel optim pentru a evita orice problemă de sănătate asociată.
Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...
Pentru a diminua nivelul trigliceridelor este necesar să pierzi în greutatepână ajungi la o greutate normală, dacă ești greutatea ta este peste cea recomandată.
Acesta este o sursă de nutrienți foarte valoroși, precum și de acizi grași mononesaturați. Studii recente au arătat că consumul unui avocado pe zi poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol cu densitate scăzută la persoanele supraponderale sau obeze.
Cercetătorii susțin că nuca de cocos este bună pentru sănătate, dar este și bogată în grăsimi saturate, ajutând la menținerea nivelului de trigliceride.
Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...
Zaharurile simple se află pe lista alimentelor care intră rapid în sânge și favorizează producția de trigliceride de ficat. Astfel, nutriționiștii spun că pâinea și pastele trebuie consumate în cantități limitate.
Se preferă produsele din făină integrală, care conțin mai multe fibre alimentare, împiedică concentrarea grăsimilor și sunt digerate mult mai lent, drept sursă de energie. De asemenea, este bine să consumi și pâine din făină integrală, deoarece carbohidrații rafinați sunt, de asemenea, un pericol pentru sănătate.
Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...
De asemenea, trebuie evitate deserturile cu cremă de patiserie, precum prăjiturile, tartele, produsele de patiserie, înghețata, caramelele, dulcețurile, mierea și băuturile care conțin zahăr. Chiar dacă nu pare, zahărul este ascuns în acest produse în cantități excesive.
Chiar și fructele bogate în fructoză trebuie evitate. Este bine să limitezi consumul fructelor la 2-3 fructe pe zi dacă ai trigliceridele mari.
Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...
De asemenea, este bine să te reții de la consumul unor fructe exotice, precum și strugurii, smochinele, bananele și curkii, scrie BZI.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.