sâmbătă, iunie 10, 2023

Controlul tensiunii arteriale printr-un stil de viață sănătos poate preveni, întârzia sau reduce nevoia de medicamente.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care poate cauza probleme grave de sănătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că 46% dintre adulții cu hipertensiune arterială nu știu că suferă de această afecțiune, în timp ce unul din cinci adulți cu hipertensiune arterială o poate controla.

Există mai mulți factori care cresc riscul unei persoane de hipertensiune arterială, cum ar fi obezitatea, anxietatea, stresul, diabetul, consumul excesiv de sare, alcoolul și fumatul, precum și istoricul familial.

Controlul hipertensiunii arteriale nu necesită întotdeauna medicamente. Crearea unor obiceiuri sănătoase și a unor metode la domiciliu poate ajuta la prevenirea, întârzierea sau reducerea bolilor asociate.


Mențineți o greutate sănătoasă

Potrivit Clarin, tensiunea arterială crește adesea atunci când vă îngrășați. Dacă sunteți supraponderal sau obez poate duce, de asemenea, la tulburări de respirație în timpul somnului (apnee în somn), ceea ce crește și mai mult tensiunea arterială.

Reducerea cantității de grăsime corporală este una dintre cele mai eficiente modificări ale stilului de viață pentru a controla tensiunea arterială și alte boli, deoarece permite sângelui să circule neîntrerupt prin artere.

Faceți exerciții fizice în mod regulat

Este important să faceți exerciții fizice pentru a împiedica creșterea tensiunii arteriale, cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată în fiecare zi. Intensitatea va depinde de vârsta și de starea individului.

Mersul pe jos, joggingul, mersul pe bicicletă, înotul sau dansul sunt câteva dintre exercițiile aerobice care pot scădea tensiunea arterială. O altă opțiune este antrenamentul pe intervale de intensitate ridicată. Consolidarea musculară poate fi, de asemenea, de ajutor. Este recomandabil să includeți antrenamentul de forță în antrenamentele dumneavoastră cel puțin două zile pe săptămână.

Alimentație sănătoasă

O dietă sănătoasă care să conțină multe cereale integrale, fructe, legume și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, precum și niveluri scăzute de grăsimi saturate și colesterol poate reduce tensiunea arterială ridicată. Hidratarea și încorporarea apei în dietă este, de asemenea, importantă.

Reduceți sau evitați consumul de sare

Este important să căutați alimente și băuturi cu un conținut scăzut de sodiu pentru a evita creșterea tensiunii arteriale. Cu cât mai puține alimente procesate, cu atât mai bine. De asemenea, dacă este posibil, evitați să adăugați sare în alimente. Folosiți ierburi sau condimente pentru a da savoare alimentelor.

Mai puțin alcool și țigări

Consumul prea mare de alcool poate crește tensiunea arterială. De asemenea, poate reduce eficacitatea medicamentelor.

Renunțarea la fumat poate reduce riscul de boli de inimă și poate îmbunătăți starea generală de sănătate, putând prelungi viața.

Odihniți-vă bine în timpul nopții

O noapte de somn bun poate ajuta la reglarea nivelului de stres și, ca urmare, la scăderea tensiunii arteriale, conchide sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private