vineri, iunie 18, 2021

În tinerețe ți-ai făcut un tatuaj și acum regreți? Nu este totul atât de tragic. La ora actuală există metode prin care un tatuaj fie poate fi refăcut, fie poate să fie șters.

Iată ce metode există

pentru îndepărtarea tatuajelor:  

  • Astăzi, metode precum sunt îndepărtarea chimică nu prea mai sunt atât de indicate. Dermoabraziunea este o decolorare treptată a zonei unde este tatuajul. Cu alte cuvinte, în mai multe ședințe se va îndepărta țestului exterior, acest lucru permițând o decolorare în mai mulți pași.
  • Metoda chirurgicală clasică este, de fapt, îndepărtarea tatuajului prin decuparea pielii pe care a fost făcut tatuajul. Ulterior se va coase pielea cu ajutorul aței chirurgicale. Dar, această metodă are și ea un dezavantaj și anume că va lăsa urme – cicatrici.
  • Îndepărtarea tatuajelor

    cu ajutorul laserului este cea mai nouă și modernă metodă. Tratamentul laser este considerat cel mai sigur comparativ cu metode alternative precum dermabraziunea sau excizia chirurgicală. Acest lucru este explicat prin faptul că lasărul se adresează numai pigmenților colorați ai tatuajului și nu afectează și alte structuri din jurul zonei respective. Important de menționat este și faptul că țesutul din pielea înconjurătoare tatuajului răspund bine la lasar și nu sunt afectate deloc de acesta. Riscul de apariție a cicatricilor în urma tratamentului cu laser este minimum, acesta fiind

    de fapt și avantajul principal al laserului.

După toleranța la durere a pacientului sunt indicate înainte de tratamentul pentru îndepărtarea tatuajului un unguent cu proprietăți analgezice. Uneori se ajunge și la o anestezie injectabilă efectuată anterior procedurii de ștergere a tatuajului.

Cel mai ușor de scos este tatuajul negru

Cel mai ușor de îndepărtat este tatuajul negru. Pe de altă parte cele colorate, mai ales cele cu galben și verde se scot mai greu. Uneori, sunt necesare mai multe ședințe de tratament.

Procedeul de îndepărtarea a unui tatuaj constă în aproximativ 7 ședințe. 

De regulă, tatuajele profesionale pot fi îndepărtate în 5– 10 ședințe, iar cele non-profesionale în 1- 4 ședințe. De asemenea, vechimea și culoarea tatuajului influențează numărul de ședințe necesare pentru scoaterea lui.

Ce faci după tratament:

Specialiștii spun că îngrijirea plăgilor se realizează cu ajutorul unor unguente cu antibiotic. Practic, în felul acesta nu vor apărea infecțiile. De asemenea, se poate pune un bandaj local pentru că locul să rămână cât mai mult timp curat. Nu ai voie să stai la soare pentru câteva zile.

Există și riscuri:  

Scoaterea tatuajelor cu ajutorul

lasărului este o metodă sigură, însă sunt și situații când în urma acestei proceduri apar unele complicații. Cu alte cuvinte, pacienta se poate confrunta cu o hipopigmentare – apariția unor pete albe -, sau cu hiperpigmentare – apariția petelor negre.

Ultimele stiri

Parteneri