duminică, septembrie 25, 2022

Pandemia determină în continuare o mulțime de incertitudini, având în vedere oscilația numărului de cazuri, de la o perioadă la alta.

În acest context, cursurile predate în unitățile de învățământ se pot ține în clasă pentru anumite intervale de timp, ce alternează cu perioade în care școala se desfășoară online.

Atunci când porțile școlilor și liceelor sunt deschise, elevii trebuie sa respecte normele de siguranță impuse de direcțiune, pe baza reglementărilor legislative în vigoare:

Te-ar mai interesa: Cifra de destin a Reginei Elisabeta. „Doi” și „nou...

Termoscanarea la intrarea în unitatea de învățământ

Atât elevii, cât și personalul instituției de învățământ respective (cadre didactice și personal auxiliar), trebuie să treacă prin etapa termoscanării, cu ocazia fiecărei pătrunderii în perimetrul respectiv.

Termoscanarea se realizează cu un dispozitiv omologat, nu implică atingerea pielii și nu determină absolut niciun risc asupra sănătății. Această verificare se realizează de către agentul de pază, desemnat să asigure siguranța elevilor și profesorilor.

Respectarea măsurilor de distanțare socială

Atât la orele de curs, dar și în pauze, elevii trebuie să respecte indicațiile oferite de profesori, privind distanțarea socială, minimizând pe cât de mult posibil interacțiunile cu alți colegi. Astfel, șansele de transmitere pe această cale devin cât mai mici posibil. Măsură suplimentară: împărțirea numărului de elevi în două grupe (școală online – cursuri fizice).

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care NU ar trebui să le faci niciodat...

Purtarea obligatorie a măștii respiratorii

Pe întreaga durată a prezenței elevilor în perimetrul unității de învățământ, purtarea unei măști respiratorii este obligatorie. Aceasta trebuie purtată în mod corect, acoperind nasul, gura și bărbia, fiind, totodată, lipită de forma feței în dreptul pomeților.

Purtarea măștii reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru prevenirea răspândirii comunitare a noului coronavirus SARS-CoV-2, alături de vaccinare, distanțarea socială și, nu în ultimul rând, testare. Cel mai ușor de utilizat fiind testele rapide antigen pentru Covid-19.

Te-ar mai interesa: Reghecampf a mers prea departe: Scandalul cu Anama...

Tranzitarea spațiilor pe culoarele prestabilite

În cadrul unităților de învățământ, normele în vigoare privind siguranța elevilor împotriva SARS-CoV-2, impun realizarea unui plan coerent pentru deplasarea pe culoarele destinate acestora.

Așadar, accesul elevilor este permis doar pe culoare marcate corespunzător, cu sens unic de tranzitare, supravegheate de profesori și personal auxiliar, atât în pauzele dintre ore, cât și în timpul cursurilor.

Te-ar mai interesa: Copiii cu malformații cardiace, șanse Zero la viaț...

Respectarea protocolului in caz de contaminare

În cazul în care un elev prezent la ore este suspect de Covid-19, protocolul recomandat de autorități prevede ca acesta să părăsească de urgență sala de clasă, fiind direcționat către un spațiu special amenajat pentru astfel de urgențe.

Aici va fi preluat de personal medical, acreditat să gestioneze astfel de situații. În funcție de modificările aduse protocolului la momentul respectiv, elevul și părinții acestuia vor fi informați în timp de real de măsurile ce urmează a fi luate, pentru stabilirea diagnosticului de Covid-19 și (în cazul unui rezultat pozitiv), carantinarea acestuia.

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

Cursurile școlare fizice, desfășurate în pandemie, implică respectarea normelor impuse de autorități, pentru a se putea controla cât mai bine răspândirea comunitară a noului coronavirus SARS-CoV-2. Pentru mai multe informații actualizate, asociate acestui subiect, părinții sunt sfătuiți să ia legătura cu un reprezentant al unității de învățământ respective.

Sursa imagine freepik.com

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private