miercuri, iunie 29, 2022

Mușcătura de căpușă poate fi un pericol foarte mare pentru sănătate. Acestea pot fi purtătoare de bacterii și pot face ravagii în organism. Astfel, este important să știm cum să le evităm.

Este, de asemenea, foarte important să știm cum să procedăm dacă totuși am fost mușcați de o căpușă.

Înainte de orice pas, trebuie să știi că cel mai bine este să mergi la medic. Acesta se va asigura întotdeauna că a scos căpușa complet și evită orice risc.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

De asemenea, timpul contează foarte mult. Intervenția trebuie să fie efectuată în primele 12 ore pentru a nu lăsa bacteriile să pătrundă în organismul nostru.

Cum scoți corect o căpușă?

Purtătorul de cuvânt al Spitatului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Cristina Cazacu, a explicat cum se extrage corect căpuşa din piele.

„Căpuşele sunt paraziţi externi, care se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). La om, pot produce o serie de boli, cea mai cunoscută fiind Boala Lyme, de aceea este esenţial ca acestea să fie îndepărtate la timp şi corect. Nu orice muşcătură de căpuşă poate transmite Boala Lyme, dar trebuie ştiut că, netratată, această patologie poate afecta articulaţiile, cordul şi sistemul nervos”, precizează Cristina Cazacu, conform Adevărul.

Te-ar mai interesa: Cine sunt SENSIBILII zodiacului și cum pot trece c...

Este complet greșit să tragem de corp

Este foarte important să nu tragem niciodată de corp, ci de cap, cu ajutorul unei pensete delicate.

„Dacă se apasă pe corp sau se aplică substanţe sau căldură, creşte numărul de bacterii deversate în pielea omului, în cazul în care căpuşa este infectată.

Este esenţial ca îndepărtarea să fie făcută în primele 12 ore de la înţepătură. Se mai poate extrage cu serveţelul prin înfăşurare”, mai spune Cristina Cazacu.

Te-ar mai interesa: Speranță pentru persoanele care nu merg. Profesoru...

Dacă observăm că procedura nu a avut succes, iar în interiorul pielii au rămas resturi, trebuie să mergem neapărat la medic. Vizita la medic este, oricum, indicată chiar dacă ai scos căpușa singur.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private