marți, august 9, 2022

Cum se păstrează cafeaua pentru un gust perfect și ce trebuie să știm pentru o cafea cu aromă desăvârșită. Iată care este secretul. Este foarte simplu.

Cafeaua este poate modalitatea prin care cei mai mulți dintre noi ne începem ziua. Este aromată și multora le dă energia necesară pentru a începe o nouă zi.

Dar de cele mai multe ori se poate întâmpla ca aceasta să își piardă aroma, mai ales dacă o păstrăm pentru o perioadă îndelungată, după ce pachetul a fost desfăcut.

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

Pentru a-și păstra aroma cât mai multă vreme  și pentru a ne bucura de un gust desăvârșit cât mai mult timp, este bine să ținem cont și de modul în care păstrăm cafeaua, nu doar cum o preparăm.

Chiar dacă vasul în care o ținem este închis ermetic și depozitat corespunzător în bucătărie, tot se poate întâmpla ca aroma să se piardă cu timpul.

Simplu și eficient

Există însă un ingredient banal, care se găsește în toate bucătăriile, și care poate fi pus în borcanul în care este păstrată cafeaua, pentru ca aceasta să-și mențină aroma puternică.

Este vorba despre sare, banalul ingredient care nu lipsește din nicio bucătărie. Ce trebuie să faceți? Este simplu. Puneți o lingură de sare grunjoasă într-un săculeț din tifon sau din pânză și introduceți-l în borcanul cu cafea.

Te-ar mai interesa: Alianța Națională pentru Boli Rare România: 15 ani...

În acest fel, aroma cafelei nu se va mai pierde în timp și vă veți putea bucura de aceeași cafea cu gust puternic, de fiecare dată când o preparați, chiar dacă a trecut ceva timp de la deschiderea pachetului.

Sarea poate fi adăugată, de asemenea, în cafea după preparare, însă în acest caz are cu totul alt rol. Un vârf de cuțit de sare pusă în ceașca cu cafea îi taie gustul amar și, astfel, nu va mai fi nevoie să o îndulciți.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Ce plantă ți se potrivește în funcție de...

Cafeaua nu trebuie să fie amară

Specialiștii în prepararea cafelei atrag atenția însă că o cafea de calitate nu ar trebui să fie amară.

Gustul amar este dat de gradul de prăjire a boabelor de cafea, așa că dacă nu vă doriți o cafea amară, alegeți un sortiment din boabe prăjite mai puțin, notează impact.ro.

Mare atenție la cantitatea de cafea pe care o beți zilnic. NU este bine să exagerați mai ales acum, în perioada verii, când temperaturile sunt mult prea ridicate și vă poate face rău.

Te-ar mai interesa: Dr. Laslău: Sucul de lămâie, mai puternic decât pa...

În primul rând, cafeaua deshidratează. Drept urmare, la fiecare ceașcă de cafea trebuie băut un pahar mare cu apă. Și este bine să ne limităm la 2-3 cafele pe zi iar după ora 16:00 să alegem cafeaua decofeinizată, dacă vrem neapărat să bem cafea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private