Din cuprinsul articolului
Carnea, în special cea roşie, a fost mereu în atenția experților. Cu toate acestea, dr. Trisha Pasricha, gastroenterolog la Harvard Medical School dezvăluie care este „trucul simplu care reduce reduce substanțele cancerigene din carne, cu 88%.
Pentru a elimina compușii cancerigeni care se formează atunci când gătiți carnea la temperaturi ridicate, cum ar fi atunci când o gătiți la grătar, tot ce trebuie să faceți este să o marinați. Acest lucru funcționează pentru toate tipurile de carne, cum ar fi carnea de vită, de pui și peștele, spune expertul.
„Dacă pur și simplu marinați timp de o oră înainte de a-l găti, vita, puiul sau peștele, veți putea reduce substanțele cancerigene cu până la 88%”, spune el într-o postare video.
Nu este sigur pentru sănătate să gătești carnea la temperaturi foarte ridicate.
„Cum să gătești carne roșie mai sănătos”

Evitați arderea, sotarea sau gătitul la temperaturi foarte ridicate. Încercați să mențineți temperatura sub 200 ° C și să minimizați expunerea directă a cărnii la o flacără deschisă. Gătitul lent este o alegere excelentă. Asigurați-vă că carnea atinge o temperatură interioară sigură pentru a preveni bolile, a subliniat Stern.
Marinați carnea înainte de gătit
- Un studiu din 2008, care a analizat marinatele lichide realizate cu o combinație de ulei de soia, apă, oțet și condimente și alte cercetări, a constatat că este o soluție eficientă. Cercetările au concluzionat: marinatele cu miere pot reduce, de asemenea, în mod eficient formarea de substanțe cancerigene atunci când gătiți carne.
- Feriți-vă de sucurile de carne: substanțele chimice nocive sunt adesea concentrate în reziduurile de carne, inclusiv cele folosite pentru a face sos. Utilizați o tigaie, în loc să lăsați grăsimile să picure și să înconjoare carnea.
- Întoarceți carnea des: Acest lucru poate reduce formarea de substanțe chimice în comparație cu lăsarea stabilă a acesteia pe foc.
- În cele din urmă, se recomandă să alegeți bucăți mai slabe de carne și să mâncați carne de vită cu iarbă, care are cantități mai mari de acizi grași omega-3, care sunt grăsimi nesaturate, atunci când este posibil.

