marți, iunie 2, 2020

Femeile care sufera de anorexie au impresia ca “sunt atat de grase incat nu pot incapea pe usa”, arata un studiu efectuat in Olanda.

Anorexia consta intr-o tulburare de alimentatie cu implicatii fizice si emotionale care afecteaza cu preponderenta femeile, desi in ultimul timp au aparut tot mai multe cazuri de anorexie si in randul barbatilor. Persoanele anorexice au greutatea corporala cu cel putin 15% mai mica decat ar trebui in mod normal.

Citește și:

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Utrecht (Olanda) a vrut sa descopere cum se simt de fapt persoanele anorexice si cum isi privesc propriul trup.

Oamenii de stiinta olandezi au constatat ca realitatea in care traieste un om anorexic, din punct de vedere al siluetei, este foarte distorsionata.

Astfel ca un anorexic, care de regula este exagerat de slab, “se chinuieste sa intre pe o usa pentru ca simte ca nu incape pe ea”. Totodata, femeile anorexice obisnuiesc sa intre pe usa pe lateral tocmai pentru ca au senzatia ca umerii lor sunt cu aproximativ 40% mai mari decat in realitate.
Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri