Sari la conținut

Cum se ține o dietă de detoxifiere și care sunt alimentele de bază în acest demers

Detoxifierea nu înseamnă să mâncăm mai puțin, nu trebuie ca în această perioadă să ne înfometăm. Cura de detoxifiere este mai mult decât necesară, în condițiile în care organismul nostru face un mare efort pentru a elimina toxinele și reziduurile din organism, dar  ea nu trebuie să dureze însă mai mult de o săptămână.

Dieta de detoxifiere presupune un regim pe bază de fructe și legume.

Există câteva trucuri naturiste care ne pot ajuta să scăpăm de efectele nesănătoase ale exceselor alimentare și de kilogramele în plus.

Ficatul este cel căruia îi revine rolul de a elimina toxinele, iar oboseala este semnul că organismul nu mai poate face acest lucru în mod eficient.

Primul lucru în acest caz este de a reduce toxinele.  Alcoolul, medicamentele, produsele rezultate în urma proceselor metabolice și a digestiei, bacteriile, sunt numai câteva dintre ele.

Stimulând metabolismul, combătând radicalii liberi, reducând retenția hidrică, îmbunățind oxigenarea țesuturilor și circulația sanguină  revitalizăm celulele.

Atunci când organismul este plin de toxine (4-5 kg pe an) suntem expuși la extrem de multe boli. Detoxifierea dă energie și vitalitate sexuală, facilitează digestia, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria.

Detoxifierea nu înseamnă să mâncăm mai puțin, ci altceva. Trebuie, în primul rând, să  eliminăm grăsimile, în special cele de origine animala, dar și  alcoolul, cafeaua, tutunul, medicamentele, alimentele procesate și rafinate.

Acestea trebuie înlocuite cu alimente ecologice, neprocesate, fructe și legume proaspete. Se recomandă doi litri de apă zilnic și ceaiuri detoxifiante.

Iaurtul este, de asemenea, important într-o cură de dezintoxicare. Uleiul de măsline extra-virgin reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge, roșiile protejează vasele sanguine și sistemul imunitar, fibrele din vegetale facilitează funcționarea intestinelor și încetinesc absorbția grăsimilor și zaharurilor.

Fructele și legumele proaspete, crude și uscate, pâinea din faină integrală, cerealele, ovăzul, orezul brun și biscuiții din faină integrală sunt cele mai bune surse de fibre.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel