Sari la conținut

Cum se tratează CORECT gripa și răceala. Medic: putem declanșa elemente de toxicitate dacă folosim…

medicamente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Experții în sănătate au emis un avertisment alarmant de sănătate persoanelor care iau în mod regulat paracetamol.

Cum se tratează CORECT gripa și răceala. Medic: putem declanșa elemente de toxicitate dacă folosim…

A început sezonul virozelor respiratorii, iar medicii recomandă, pe lângă un tratament medicamentos, o igienă corectă a mâinilor, folosirea măştii de protecţie în prezenţa bolilor respiratorii în colectivitate, izolarea copilului bolnav, precum şi evitarea socializării în spaţii aglomerate şi închise.

La farmacie puțeţi primi des recomandarea pentru reducerea febrei: ibluprofen şi, la 4 ore, alternaţi cu paracetamol. Adică două tipuri de anti-inflamatoare, cu acelaşi efect. Alternate la fiecare 4 ore, înseamnă doze mari, agresive pentru ficatul copilului.

Medic: Le dăm la 4 ore 6 doze de antiflamator, în 12 ore e imens

viroze
Sursă foto: Getty Images

Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu, şef secţie toxicologie: „Acest lucru a determinat studii care spun că nu e niciun avantaj la această asociere şi care spun că putem să declanşăm elemente de toxicitate dacă folosim în timpul reacţiei febrile. Le dăm la 4 ore 6 doze de antiflamator, în 12 ore e imens. E de folosit monterapia, cu unul dintre preparate ibuprofen sau paracetamol. Practic, de a folosi doze alternative, la interval alternativ, nu are nicio justificare din punctul de vedere al eficacităţii în terapia febrei.”

ATENȚIE!!! Ibuprofenul scade febra pe un interval de 8 ore. Paracetamolul acţionează asupra febrei într-un interval de 6 ore. Respectaţi acest timp şi nu le alternaţi! Dacă începeţi cu ibluprofem, continuaţi după 8 ore tot cu ibuprofen. Dacă începeţi cu paracetamol, continuaţi, după 6 ore, tot cu paracetamol.

Ne întoarcem la ultraviolete şi la anti-inflamatoare – de data acesta din produse naturale –ceaiuri ori tincturi. În special ceaiul de sunătoare , consumat în timpul primăverii, da reacţii de fotosensiblitate.

Dr. Luminiţa Marinescu, medic primar dermatolog, spune că „antiinflamatoarele nu sun numai tabletele pe care le luăm, sunt nenumărate reţele naturiste cu produse antifimamatoare, ceaiuri, alte tincituri. Mecanismul este destul de asemănător cu ale medicamentelor – adică vasodilataţie şi tendinţa de a se depune în piele ca şi cromofor.”, potrivit Pro TV.

Însă imunizarea împotriva acestor virusuri rămâne cea mai bună protecţie.

Vaccinul antigripal este recomandat în această perioadă, înaintea debutului de sezon gripal, pentru asigurarea unei protecţii optime.

Pentru copiii care au între şase luni şi opt ani şi primesc vaccinul antigripal pentru prima dată se recomandă administrarea a două doze de ser la un interval de patru săptămâni. Restul minorilor au nevoie de o singură doză. (PH)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel